Kebab z hovězího masa

08.08 2015|Hovězí maso

Kebab je masový pokrm, který pochází z Blízkého východu, střední Asie a jižní Asie. Označuje různá pikniková a grilovaná nebo na rožni pečená jídla. Tradičně se připravuje z jehněčího nebo hovězího masa.

Ingredience na kebab z hovězí masa:

  • 500 g zadního hovězího masa
  • 2 hrnky vývaru
  • 3 cibule
  • 1-2 sladkokyselé okurky
  • 1 bobkový list
  • 2 lžíce kečupu
  • olej
  • 1 lžíce hladké mouky

Příprava hovězího kebabu:


1. Maso nakrájíme na větší nudle nebo kostky. 5-6 minut opékáme na rozpáleném oleji. Potom zaprášíme moukou, ještě chvíli restujeme a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, kečup, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.

2. Na malém množství oleje opečeme cibuli pokrájenou na plátky dozlatova. Přidáme k ní celý obsah hrnce s masem (bobkový list vyhodíme), nadrobno pokrájené okurky, promícháme a společně prohřejeme.

Autor: Petra

Kebab z hovězího masa. Kebab je masový pokrm, který pochází z Blízkého východu, střední Asie a jižní Asie. Označuje různá pikniková a grilovaná nebo na rožni pečená jídla.
Nejlepší recept

 339 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ