Dušená hovězí kližka na česneku

13.08 2015|Hovězí maso
Dušená hovězí kližka na česneku

Dušená hovězí kližka na česneku je výborná k nedělnímu obědu. Ideální přílohou k dušené hovězí kližce je domácí houskový knedlík.

Ingredience na dušenou hovězí kližku:

  • 700 g hovězí kližky
  • 3-4 velké cibule
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • majoránka
  • 250 ml smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 mrkev
  • hrst hrášku
  • olej

Příprava dušené hovězí kližky na česneku:


1. Kližku odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.

2. Cibuli oloupeme a pokrájíme na čtvrtkolečka.

3. Na troše oleje zpěníme cibuli a za stálého míchání osmažíme. Až začne zlátnout, přisypeme maso a za častého míchání opečeme do tmavěhněda.

4. Okořeníme, osolíme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka, podléváme podle potřeby.

5. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka.

6. K měkkému masu přilijeme smetanu ve které jsme rozkvedlali mouku, přisypeme mrkev s hráškem a ještě 15 minut povaříme.

7. Po odstavení z plotny vmícháme rozmačkaný česnek.

Autor: Rita

Dušená hovězí kližka na česneku je výborná k nedělnímu obědu. Ideální přílohou k dušené hovězí kližce je domácí houskový knedlík. Dušená hovězí kližka
Nejlepší recept

 331 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ