Hovězí biftek

06.06 2014|Hovězí maso

Dobře připravený hovězí biftek je opravdový gurmánský zážitek. Základem je kvalitní hovězí svíčková, dobrá pánev s tlustým dnem a trouba.

Ingredience na hovězí biftek:

  • pravá svíčková
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olej

Příprava hovězího bifteku:


1. Omyté a osušené maso nakrájíme na špalíky tlusté cca 3 cm. Potřeme je olejem, posypeme čerstvě mletým pepřem, osolíme a necháme asi 30 minut odpočinout (ne v ledničce).

2. Troubu zapneme na 180°C. Litinovou pánev nasucho rozpálíme a položíme na ni maso. Z každé strany opečeme 3 minuty.

3. Potom maso vložíme do vyhřáté trouby na 5-8 minut, podle toho jak moc chceme maso propečené

4. Po vytažení z trouby maso překryjeme alobalem a před podáváním necháme chvíli odpočinout.

5. Podáváme s libovolně upravenými bramborami, zeleninovým salátem a omáčkou vhodnou ke steakům

Autor: Eliška

Hovězí biftek. Dobře připravený hovězí biftek je opravdový gurmánský zážitek. Základem je kvalitní hovězí svíčková, dobrá pánev s tlustým dnem a trouba.
Nejlepší recept

 322 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ