Italský guláš

09.08 2015|Hovězí maso

Guláš je oblíbený nejen v Česku. Jeho variaci si připravují i v Itálii. Do italského guláše se přidává rozmarýn, rajčata, paprika a podává se s rýží nebo těstovinami.

Ingredience na italský guláš:

  • 600 g hovězí kližky
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 plechovky krájených rajčat (á 400 g)
  • 2 malé chilli papričky
  • 2 žluté papriky

Příprava italského guláše:


1. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky.

2. V kastrolu rozpálíme olej a nasypeme na čtvrt kolečka nakrájenou cibuli. Smažíme asi 5 minut. Přidáme nadrobno pokrájený česnek a ještě asi minutu mícháme.

3. Pak přidáme maso a ze všech stran opečeme do zatáhnutí. Osolíme a opepříme.

4. Přidáme obsah obou plechovek s rajčaty, na jemno nakrájený rozmarýn, na proužky nakrájenou žlutou papriku a chilli papričky. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Podle potřeby můžeme trošku podlít horkou vodou a italský guláš je na světě.

Autor: Marie

Italský guláš. Guláš je oblíbený nejen v Česku. Jeho variaci si připravují i v Itálii. Do italského guláše se přidává rozmarýn, rajčata, paprika a podává se s rýží nebo těstovinami.
Nejlepší recept

 348 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ