Bramborový guláš s hovězím masem

01.02 2016|Hovězí maso

Bramborový guláš s hovězím masem je skvělým tipem k obědu i k večeři. Česká klasika se podává s čerstvým pečivem.

Ingredience na bramborový guláš s hovězím masem:

  • 1 kg hovězí kližky
  • 3 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3-4 mrkve
  • 4-5 brambor
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • mletá paprika
  • majoránka
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 150 ml světlého piva

Příprava bramborového guláše s hovězím masem:


1. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Cibuli, česnek i brambory oloupeme, mrkev očistíme.

2. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání opečeme dohněda. Pokud maso pustí šťávu, vydusíme ji na tuk.

3. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme protlak, majoránku, promícháme a podlijeme pivem. Pod pokličkou dusíme doměkka. Občas promícháme a podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem.

4. Až je maso téměř měkké, opět necháme vydusit na tuk. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou. Přidáme brambory nakrájené na kousky a mrkev na špalíčky. Přikryjeme a dusíme do úplného změknutí.

5. Nakonec dochutíme solí a rozmačkaným česnekem. Podáváme s pečivem.

Autor: Liv

Bramborový guláš s hovězím masem. Bramborový guláš s hovězím masem je skvělým tipem k obědu i k večeři. Česká klasika se podává s čerstvým pečivem.
Nejlepší recept

 324 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ