Bramborový guláš s hovězím masem
Hovězí líčka na červeném víně
Hovězí biftek
Italský guláš
Dušené hovězí na česneku
Hovězí nudličky s fazolkami
Dušená hovězí kližka na česneku
Hovězí maso na celeru
Hovězí líčka na másle
Hovězí líčka na červeném víně
Hovězí biftek
Italský guláš
Dušené hovězí na česneku
Hovězí nudličky s fazolkami
Dušená hovězí kližka na česneku
Hovězí maso na celeru
Hovězí líčka na másle
Bramborový guláš s hovězím masem
Bramborový guláš s hovězím masem je skvělým tipem k obědu i k večeři. Česká klasika se podává s čerstvým pečivem.
Ingredience na bramborový guláš s hovězím masem:
- 1 kg hovězí kližky
- 3 cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 3-4 mrkve
- 4-5 brambor
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
- mletá paprika
- majoránka
- 2 lžíce rajského protlaku
- 150 ml světlého piva
Příprava bramborového guláše s hovězím masem:
1. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Cibuli, česnek i brambory oloupeme, mrkev očistíme.
2. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání opečeme dohněda. Pokud maso pustí šťávu, vydusíme ji na tuk.
3. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme protlak, majoránku, promícháme a podlijeme pivem. Pod pokličkou dusíme doměkka. Občas promícháme a podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem.
4. Až je maso téměř měkké, opět necháme vydusit na tuk. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou. Přidáme brambory nakrájené na kousky a mrkev na špalíčky. Přikryjeme a dusíme do úplného změknutí.
5. Nakonec dochutíme solí a rozmačkaným česnekem. Podáváme s pečivem.
Autor: Liv
Bramborový guláš s hovězím masem. Bramborový guláš s hovězím masem je skvělým tipem k obědu i k večeři. Česká klasika se podává s čerstvým pečivem.
Nejlepší recept
324
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Pavel|31.07 2022 22:19
Kdy se přidává mletá paprika?
Odpovědět
0