Hovězí maso na celeru

09.10 2015|Hovězí maso

Hovězí maso na celeru vás překvapí svou vyrovnanou a jemnou chutí. Pokrm je skvělý v kombinaci se šťouchanými brambory s cibulkou a karamelizovanou mrkví.

Ingredience na hovězí maso na celeru:

  • 800 g plátků hovězího masa
  • 1 středně velký celer
  • 1 velká cibule
  • olej
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • trochu hladké mouky

Příprava hovězího masa na celeru:


1. Osušené plátky masa potřeme olejem, z obou stran opepříme a zlehka naklepeme.

2. Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Očištěný celer nastrouháme na jemném struhadle.

3. V kastrolu nebo pánvi rozpálíme olej, maso poprášíme moukou, z obou stran prudce opečeme a vyjmeme. Udržujeme v teple.

4. Do výpeku nasypeme cibuli a za častého míchání necháme změknout. Přidáme celer, kmín, trochu soli a chvíli za stálého míchání osmažíme.

5. Plátky masa z obou stran osolíme a uložíme do celerového základu. Podlijeme cca čtvrt litrem horké vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Občas zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme horkou vodou.

Autor: Jaruš

Hovězí maso na celeru je jednoduchý a chutný recept, který se hodí pro každou příležitost. Hovězí na celeru podáváme s brambory a karamelizovanou mrkví.
Nejlepší recept

 318 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ