Hovězí kližka s cibulkami

03.09 2015|Hovězí maso

Hovězí kližka se sterilizovanými cibulkami je jednoduchý, avšak chutný recept, který se skvěle hodí k obědu. K pokrmu podáváme bramborovou kaši, knedlík nebo rýži.

Ingredience na hovězí kližku s cibulkami:

  • 500 g hovězí kližky
  • 1 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 1 sklenička sterilovaných malých cibulek
  • 2 menší mrkve
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce mouky

Příprava hovězí kližky s cibulkami:


1. Omyté a osušené maso pokrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, cibulky scedíme.

2. V pánvi nebo kastrolu zahřejeme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme maso a za častého míchání opečeme dohněda. Přidáme na kusy nakrájenou mrkev.

3. Opepříme, osolíme, vmícháme hořčici a podlijeme malým množstvím horké vody. Pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou, maso by nemělo být ponořené, ale jen lehce podlité.

4. Až je maso měkké, necháme vydusit všechnu vodu, zaprášíme moukou, promícháme, trošku podlijeme horkou vodou, přidáme cibulky a ještě asi 15 minut dodusíme.

Autor: Mája

Hovězí kližka s cibulkami je velmi jednoduchá na přípravu. Chutný pokrm je ideální jako oběd. K hovězí kližce s cibulkami podáváme brambory, ráži nebo knedlík. Hovězí kližka
Nejlepší recept

 349 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ