Roštěnky Esterházy
Kebab z hovězího masa
Hovězí kližka s cibulkami
Hovězí líčka na másle
Hovězí maso na celeru
Dušené hovězí na mrkvi
Hovězí krk s majoránkou
Dušené hovězí po florentinsku
Hovězí líčka s bylinkami
Kebab z hovězího masa
Hovězí kližka s cibulkami
Hovězí líčka na másle
Hovězí maso na celeru
Dušené hovězí na mrkvi
Hovězí krk s majoránkou
Dušené hovězí po florentinsku
Hovězí líčka s bylinkami
Roštěnky Esterházy
Roštěnky Esterházy připravujeme z hovězího masa. Podáváme je s tarhoňou, případně jinými těstovinami, rýží či knedlíkem.
Ingredience na roštěnky Esterházy:
- 4 silnější plátky hovězího masa na dušení (roštěná nebo kýta)
- 3 menší mrkve
- 2 menší petržele
- 2 střední cibule
- 2 lžíce kaparů naložených v soli
- 4 lžíce oleje
- trochu hladké mouky
- 400 ml hovězího vývaru
- 200 g zakysané smetany
- sůl
- mletý pepř
Příprava roštěnek Esterházy:
1. Plátky masa zlehka naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Obalíme v mouce.
2. Zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky.
3. V pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej a zprudka opečeme maso z obou stran dozlatova. Vyjmeme a udržujeme v teple.
4. Do výpeku v pánvi nasypeme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání smažíme do mírného změknutí. Přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a společně smažíme do lehkého zezlátnutí.
5. Na zeleninu položíme maso, podlijeme vývarem, můžeme ještě trochu přisolit a pod pokličkou dusíme do změknutí masa.
6. Měkké maso vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Obsah pánve rozmixujeme společně se smetanou dohladka.
7. Na talíři plátek masa částečně přelijeme omáčkou a ozdobíme scezenými kapary.
Autor: Lada
Roštěnky Esterházy připravujeme z hovězího masa. Podáváme je s tarhoňou, případně jinými těstovinami, rýží či knedlíkem. Roštěnky Esterházy
Nejlepší recept
322
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ