Roštěnky Esterházy

11.08 2015|Hovězí maso

Roštěnky Esterházy připravujeme z hovězího masa. Podáváme je s tarhoňou, případně jinými těstovinami, rýží či knedlíkem.

Ingredience na roštěnky Esterházy:

  • 4 silnější plátky hovězího masa na dušení (roštěná nebo kýta)
  • 3 menší mrkve
  • 2 menší petržele
  • 2 střední cibule
  • 2 lžíce kaparů naložených v soli
  • 4 lžíce oleje
  • trochu hladké mouky
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 200 g zakysané smetany
  • sůl
  • mletý pepř

Příprava roštěnek Esterházy:


1. Plátky masa zlehka naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Obalíme v mouce.

2. Zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky.

3. V pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej a zprudka opečeme maso z obou stran dozlatova. Vyjmeme a udržujeme v teple.

4. Do výpeku v pánvi nasypeme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání smažíme do mírného změknutí. Přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a společně smažíme do lehkého zezlátnutí.

5. Na zeleninu položíme maso, podlijeme vývarem, můžeme ještě trochu přisolit a pod pokličkou dusíme do změknutí masa.

6. Měkké maso vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Obsah pánve rozmixujeme společně se smetanou dohladka.

7. Na talíři plátek masa částečně přelijeme omáčkou a ozdobíme scezenými kapary.

Autor: Lada

Roštěnky Esterházy připravujeme z hovězího masa. Podáváme je s tarhoňou, případně jinými těstovinami, rýží či knedlíkem. Roštěnky Esterházy
Nejlepší recept

 323 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ