Hovězí líčka s bylinkami

02.09 2015|Hovězí maso
Hovězí líčka s bylinkami

Přemýšlíte, jak připravit hovězí líčka? Zkuste je s bylinkami. Lahodný pokrm podáváme s brambory, bramborovou kaší, rýží nebo knedlíkem.

Ingredience na hovězí líčka s bylinkami:

  • 750-800 g hovězích líček
  • sůl
  • čerstvě drcený barevný pepř
  • 2 velké cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 200 ml červeného vína
  • 3 lžíce oleje
  • malá hrstka na kousky pokrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)

Příprava hovězích líček na bylinkách:


1. Očištěné a osušené maso nakrájíme na větší kusy. Ze všech stran osolíme a posypeme pepřem.

2. V kastrolu zahřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme do zatáhnutí. Vyndáme do misky a udržujeme v teple. Do kastrolu nasypeme posekanou cibuli a orestujeme doměkka. Přidáme na plátky pokrájený česnek a chvíli mícháme. Až se česnek rozvoní, přidáme, zeleninu, tymián, majoránku a lístky rozmarýnu. Promícháme a zalijeme vínem. Přivedeme k varu.

3. Do takto připraveného základu vrátíme maso a pod pokličkou dusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme horkým vývarem nebo vodou.

Autor: Milada

Hovězí líčka s bylinkami jsou delikatesa, která se skvěle hodí pro slavnostní příležitosti. K líčkům podáváme brambory, knedlík nebo rýží. Hovězí líčka s bylinkami se
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ