Hovězí líčka s bylinkami
Dušené hovězí po florentinsku
Hovězí krk s majoránkou
Dušené hovězí na mrkvi
Roštěnky Esterházy
Hovězí krk s máslovou zeleninou
Hovězí na červeném víně
Hovězí maso na červeném víně, rajčatech a švestkách
Telecí řízek
Dušené hovězí po florentinsku
Hovězí krk s majoránkou
Dušené hovězí na mrkvi
Roštěnky Esterházy
Hovězí krk s máslovou zeleninou
Hovězí na červeném víně
Hovězí maso na červeném víně, rajčatech a švestkách
Telecí řízek
Hovězí líčka s bylinkami

Přemýšlíte, jak připravit hovězí líčka? Zkuste je s bylinkami. Lahodný pokrm podáváme s brambory, bramborovou kaší, rýží nebo knedlíkem.
Ingredience na hovězí líčka s bylinkami:
- 750-800 g hovězích líček
- sůl
- čerstvě drcený barevný pepř
- 2 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušené majoránky
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- 200 ml červeného vína
- 3 lžíce oleje
- malá hrstka na kousky pokrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
Příprava hovězích líček na bylinkách:
1. Očištěné a osušené maso nakrájíme na větší kusy. Ze všech stran osolíme a posypeme pepřem.
2. V kastrolu zahřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme do zatáhnutí. Vyndáme do misky a udržujeme v teple. Do kastrolu nasypeme posekanou cibuli a orestujeme doměkka. Přidáme na plátky pokrájený česnek a chvíli mícháme. Až se česnek rozvoní, přidáme, zeleninu, tymián, majoránku a lístky rozmarýnu. Promícháme a zalijeme vínem. Přivedeme k varu.
3. Do takto připraveného základu vrátíme maso a pod pokličkou dusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme horkým vývarem nebo vodou.
Autor: Milada
Hovězí líčka s bylinkami jsou delikatesa, která se skvěle hodí pro slavnostní příležitosti. K líčkům podáváme brambory, knedlík nebo rýží. Hovězí líčka s bylinkami se
Nejlepší recept
312
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ