Hovězí líčka na červeném víně

13.08 2015|Hovězí maso
Hovězí líčka na červeném víně

Hovězí líčka na červeném víně jsou gurmánskou záležitostí, která potěší všechny vaše chuťové buňky. Líčka můžete podávat s bramborovou kaší.

Ingredience na hovězí líčka na červeném víně:

  • 1 kg hovězích líček
  • 2 cibule
  • 80 g slaniny
  • 1 menší mrkev
  • 1 menší petržel
  • kousek celeru
  • 300 ml červeného vína
  • trochu hovězího vývaru
  • sůl
  • mletý pepř
  • 3 bobkové listy
  • 7 kuliček nového koření
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • trochu hladké mouky
  • 2-3 lžíce oleje

Příprava hovězích líček na červeném víně:


1. Očištěné a osušené maso nakrájíme na větší kousky a z obou stran osolíme a opepříme.

2. Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky. Na pánvi zahřejeme olej a cibuli se slaninou na něm osmažíme, až slanina pustí tuk a cibule zežloutne. Potom tuk z pánve přecedíme do kastrolu (cibuli se slaninou zatím necháme v cedníku).

3. Maso obalíme v mouce, oklepeme a prudce opečeme v rozpáleném scezeném tuku ze všech stran.

4. K opečenému masu přidáme cibuli a slaninu z cedníku, nové koření, bobkové listy, rozmarýn, kořenovou zeleninu pokrájenou na drobné kousky a podlijeme vínem. Přidáme vývar aby maso bylo asi do dvou třetin ponořené a pod pokličkou dusíme na slabém plameni 1,5-2 hodiny do změknutí.

5. Měkké maso vyjmeme z kastrolu. Z omáčky odstraníme bobkové listy a všechno ostatní rozmixujeme a přecedíme. Do hladké omáčky vrátíme maso.

Autor: Táňa

Hovězí líčka na červeném víně jsou gurmánskou záležitostí, která potěší všechny vaše chuťové buňky. Líčka můžete podávat s bramborovou kaší. Hovězí líčka na červeném víně
Nejlepší recept

 316 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ