Hovězí líčka na červeném víně
Hovězí biftek
Italský guláš
Dušené hovězí na česneku
Dušené hovězí s bramborami
Bramborový guláš s hovězím masem
Hovězí nudličky s fazolkami
Dušená hovězí kližka na česneku
Hovězí maso na celeru
Hovězí biftek
Italský guláš
Dušené hovězí na česneku
Dušené hovězí s bramborami
Bramborový guláš s hovězím masem
Hovězí nudličky s fazolkami
Dušená hovězí kližka na česneku
Hovězí maso na celeru
Hovězí líčka na červeném víně
Hovězí líčka na červeném víně jsou gurmánskou záležitostí, která potěší všechny vaše chuťové buňky. Líčka můžete podávat s bramborovou kaší.
Ingredience na hovězí líčka na červeném víně:
- 1 kg hovězích líček
- 2 cibule
- 80 g slaniny
- 1 menší mrkev
- 1 menší petržel
- kousek celeru
- 300 ml červeného vína
- trochu hovězího vývaru
- sůl
- mletý pepř
- 3 bobkové listy
- 7 kuliček nového koření
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- trochu hladké mouky
- 2-3 lžíce oleje
Příprava hovězích líček na červeném víně:
1. Očištěné a osušené maso nakrájíme na větší kousky a z obou stran osolíme a opepříme.
2. Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky. Na pánvi zahřejeme olej a cibuli se slaninou na něm osmažíme, až slanina pustí tuk a cibule zežloutne. Potom tuk z pánve přecedíme do kastrolu (cibuli se slaninou zatím necháme v cedníku).
3. Maso obalíme v mouce, oklepeme a prudce opečeme v rozpáleném scezeném tuku ze všech stran.
4. K opečenému masu přidáme cibuli a slaninu z cedníku, nové koření, bobkové listy, rozmarýn, kořenovou zeleninu pokrájenou na drobné kousky a podlijeme vínem. Přidáme vývar aby maso bylo asi do dvou třetin ponořené a pod pokličkou dusíme na slabém plameni 1,5-2 hodiny do změknutí.
5. Měkké maso vyjmeme z kastrolu. Z omáčky odstraníme bobkové listy a všechno ostatní rozmixujeme a přecedíme. Do hladké omáčky vrátíme maso.
Autor: Táňa
Hovězí líčka na červeném víně jsou gurmánskou záležitostí, která potěší všechny vaše chuťové buňky. Líčka můžete podávat s bramborovou kaší. Hovězí líčka na červeném víně
Nejlepší recept
316
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ