Dušené hovězí s bramborami

16.08 2015|Hovězí maso
Dušené hovězí s bramborami

Přemýšlíte, co připravit k nedělnímu obědu? Máme pro vás tip na dušené hovězí s bramborami. Jednoduchý a praktický recept ocení každá hospodyňka.

Ingredience na dušené hovězí s bramborami:

  • 500 g hovězí kližky
  • 500 g brambor
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 0,5 lžičky kmínu
  • špetka skořice
  • 1 lžička rajského protlaku
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • hrst piniových oříšků
  • drcený pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • hladkolistá petrželka

Příprava dušeného hovězí s bramborami:


1. Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nahrubo.

2. Na troše olivového oleje necháme zesklovatět cibuli a přidáme maso. Až se zatáhne, přidáme nové koření, bobkový list, kmín, protlak a rozmačkaný česnek.

3. Podlijeme trochou horké vody, přidáme rozdrobenou kostku bujónu a pod pokličkou dusíme doměkka cca 2 hodiny.

4. Brambory důkladně omyjeme (neloupeme) a nakrájíme na kousky (přibližně stejné jako kousky masa). Osolíme, promícháme a nasypeme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Za občasného promíchání osmažíme dozlatova.

5. Hotové brambory vybereme z oleje, necháme okapat, případně ubrouskem odsajeme přebytečný tuk. Nasypeme je do hrnce k měkkému masu a ještě 5 minut společně podusíme.

6. Nakonec vmícháme nasucho opražené piniové oříšky a špetku skořice. Podle chuti dosolíme, opepříme a zasypeme posekanou zelenou petrželkou.

Autor: Emily

Dušené hovězí s bramborami je ideální k nedělnímu obědu. Příprava hovězí není náročná, proto vám zbyde ještě spousta času na přípravu dezertu. Dušené hovězí
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ