Domácí hovězí hamburger s wasabi majonézou

30.01 2017|Hovězí maso
Domácí hovězí hamburger s wasabi majonézou

Domácímu hamburgeru se žádný kupovaný nevyrovná. Vyzkoušejte si připravit domácí hamburger z mletého hovězího masa s wasabi majonézou.

Ingredience na domácí hovězí hamburger:

  • 4 hamburgerové housky
  • 700 g hovězího mletého masa
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • ledový, hlávkový nebo baby salát
  • červená nebo bílá cibule
  • nakládané okurky
  • 1-2 rajčata
  • 4 plátky sýra
  • majonéza
  • wasabi

Příprava domácího hovězího hamburgeru:


1. Maso osolíme, opepříme, přidáme vejce, protlak, wocesterskou omáčku a rukou důkladně propracujeme. Přikryjeme fólií a uložíme na 30-60 minut do ledničky.

2. Maso rozdělíme na čtvrtiny a z každé vytvarujeme placku o trošku větší než je houska.

3. Papír na plechu potřeme olejem, naskládáme placky, potřeme olejem i shora a skleničkou doprostřed vytlačíme důlek. Ugrilujeme nebo upečeme.

4. Housku rozpůlíme. Na dolní část položíme listy salátu, potřeme majonézou smíchanou s wasabi a poklademe kolečky cibule. Na ně položíme horké maso, plátek sýra, kolečka rajčat a plátky okurky. Pokapeme majonézou s wasabi, přikryjeme horní polovinou a podáváme.

Autor: Liv

Domácí hovězí hamburger. S wasabi majonézou je delikatesa, po které už si žádný jiný hamburger nedáte. Připravte si domácí hamburger z mletého hovězího masa s wasabi majonézou.
Nejlepší recept

 305 
  Komentáře ( 1 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Linda|06.02 2017 13:05
Wasabi majonéza je úžasná. Zajímavé je, že skoro vůbec nepálí. No a v kombinaci s domácím hamburgrem prostě špica
Odpovědět
 1