Pljeskavica

02.09 2015|Hovězí maso

Pljeskavica je klasická chorvatská dobrota, kterou podáváme s paprikovými bramborami a česnekovým dresinkem. Příprava plejskavice je velmi rychlá a opravdu jednoduchá.

Ingredience na pljeskavici:

  • 600 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička rajského protlaku
  • 2 lžíce strouhanky
  • sůl a pepř
  • olej

Příprava plejskavice:


1. Smícháme maso, vejce, hořčici, protlak a strouhanku. Podle chuti osolíme a opepříme.

2. Důkladně propracujeme a rozdělíme na 4 stejné části. Z každé vytvarujeme kouli.

3. Masovou kouli položíme na čtverec alobalu potřený olejem a rukama ji zploštíme na placku silnou maximálně 1 cm.

4. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje a položíme do něj placku alobalem nahoru a hned ho sloupneme. Použít můžete i gril.

5. Maso opečeme z každé strany asi 3-4 minuty dohněda.

Autor: Jarka

Pljeskavica je chorvatské národní jídlo z mletého masa, které si zamilujete na první pohled. Pljeskavica je jednoduchá na přípravu a podáváme ji... Pljeskavica
Nejlepší recept

 330 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ