Pljeskavica
Mexická masová směs na topinky
Cuketové karbanátky s bazalkou podávané v hamburgeru
Čebureky - chlouba gruzinské kuchyně
Domácí hamburger z mletého masa
Zapečená kapusta s mletým masem
Zapečená cuketa s mletým masem
Smažené masové kuličky
Domácí hovězí hamburger s wasabi majonézou
Mexická masová směs na topinky
Cuketové karbanátky s bazalkou podávané v hamburgeru
Čebureky - chlouba gruzinské kuchyně
Domácí hamburger z mletého masa
Zapečená kapusta s mletým masem
Zapečená cuketa s mletým masem
Smažené masové kuličky
Domácí hovězí hamburger s wasabi majonézou
Pljeskavica

Pljeskavica je klasická chorvatská dobrota, kterou podáváme s paprikovými bramborami a česnekovým dresinkem. Příprava plejskavice je velmi rychlá a opravdu jednoduchá.
Ingredience na pljeskavici:
- 600 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
- 1 vejce
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička rajského protlaku
- 2 lžíce strouhanky
- sůl a pepř
- olej
Příprava plejskavice:
1. Smícháme maso, vejce, hořčici, protlak a strouhanku. Podle chuti osolíme a opepříme.
2. Důkladně propracujeme a rozdělíme na 4 stejné části. Z každé vytvarujeme kouli.
3. Masovou kouli položíme na čtverec alobalu potřený olejem a rukama ji zploštíme na placku silnou maximálně 1 cm.
4. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje a položíme do něj placku alobalem nahoru a hned ho sloupneme. Použít můžete i gril.
5. Maso opečeme z každé strany asi 3-4 minuty dohněda.
Autor: Jarka
Pljeskavica je chorvatské národní jídlo z mletého masa, které si zamilujete na první pohled. Pljeskavica je jednoduchá na přípravu a podáváme ji... Pljeskavica
Nejlepší recept
330
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ