Čebureky

09.03 2020|Hovězí maso
Čebureky

Čebureky jsou pirohy, které jsou typické pro gurzínskou kuchyni. Najdete je ovšem i v jiných východních státech. Pirohy ze slaného těsta jsou plněné kořeněnou směsí mletého masa a osmažené na oleji. Jsou výborné za tepla i za studena. Hodí se jako hlavní chod k obědu i k večeři, nebo jen tak k zakousnutí jako občerstvení.

Ingredience na čebureky:

Pro 4 osoby
287 kcal na 100 g
70 min.
Těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vodky
  • špetka soli
  • 0,5 lžičky sody
Náplň:
  • 350 g mletého masa
  • 2 bílky
  • 5 lžic mléka
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • mletá paprika
  • 1 cibule
  • tuk na smažení

Příprava čebureků:


1. Maso důkladně promícháme s bílky, mlékem, solí, kořením a nadrobno pokrájenou cibulí.

2. Tvaroh utřeme se solí, vejcem, a vodkou dohladka. Zapracujeme do něho mouku smíchanou se sodou a vypracujeme hladké těsto.

3. Rozdělíme je na 10 kousků. Na pomoučeném vále každý rozválíme na kolečko, položíme desetinu masové náplně, přehneme a důkladně stlačíme okraje.

4. V pánvi nebo kastrolu rozpálíme tuk a pomalu usmažíme z obou stran dozlatova.

Čebureky pochází z gruzínské kuchyně. Jsou to pirohy ze slaného těsta, naplněné mletým masem s kořením. Gruzínské čbureky jsou
Nejlepší recept

 323 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ