Čebureky - chlouba gruzinské kuchyně
Domácí hamburger z mletého masa
Zapečené mleté maso
Polský bigos
Dalmátské čufty s rajčatovou omáčkou
Cuketové karbanátky s bazalkou podávané v hamburgeru
Mexická masová směs na topinky
Pljeskavica
Zapečená kapusta s mletým masem
Domácí hamburger z mletého masa
Zapečené mleté maso
Polský bigos
Dalmátské čufty s rajčatovou omáčkou
Cuketové karbanátky s bazalkou podávané v hamburgeru
Mexická masová směs na topinky
Pljeskavica
Zapečená kapusta s mletým masem
Čebureky - chlouba gruzinské kuchyně
Čebureky jsou pirohy, které jsou typické pro gurzínskou kuchyni. Najdete je ovšem i v jiných východních státech. Receptů na čebureky je mnoho, stejně jako náplní. Pirohy ze slaného těsta jsou nejčastěji plněné kořeněnou směsí mletého masa a osmažené na oleji. Jsou výborné za tepla i za studena. Hodí se jako hlavní chod k obědu i k večeři, nebo jen tak k zakousnutí jako občerstvení.
Ingredience na čebureky:
Pro 4 osoby
287 kcal na 100 g
70 min.
Těsto:287 kcal na 100 g
70 min.
- 3 hrnky hladké mouky
- 1/2 hrnku horké vody
- 1/2 hrnku mléka
- 1-2 vejce
- lžička soli
- lžíce oleje
- 500 g mletého masa
- 1 velká cibule
- 1-2 stroužky česneku
- lžička soli
Příprava čebureků:
1. Maso důkladně promícháme s cibulí nakrájenou na jemno, česnekem a solí.
2. Ingredience na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto.
3. Na pomoučeném vále těsto rozválíme na maximálně 0,5 centimetru hrubý plát a vykrajujeme z něj kruhovité tvary o velikosti malé misky.
4. Na každý kousek těsta naložíme přibližně lžíci masové směsi, přeložíme na půl a okraje přitlačíme vidličkou.
5. V pánvi nebo kastrolu rozpálíme tuk a pomalu usmažíme z obou stran dozlatova.
Čebureky pochází z gruzínské kuchyně. Jsou to pirohy ze slaného těsta, naplněné mletým masem s kořením. Gruzínské čebureky mají mnoho variant a dají se naplnit nejen masem.
Nejlepší recept
326
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ