Čebureky - chlouba gruzinské kuchyně

21.04 2020|Hovězí maso
Čebureky - chlouba gruzinské kuchyně

Čebureky jsou pirohy, které jsou typické pro gurzínskou kuchyni. Najdete je ovšem i v jiných východních státech. Receptů na čebureky je mnoho, stejně jako náplní. Pirohy ze slaného těsta jsou nejčastěji plněné kořeněnou směsí mletého masa a osmažené na oleji. Jsou výborné za tepla i za studena. Hodí se jako hlavní chod k obědu i k večeři, nebo jen tak k zakousnutí jako občerstvení.

Ingredience na čebureky:

Pro 4 osoby
287 kcal na 100 g
70 min.
Těsto:
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku horké vody
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1-2 vejce
  • lžička soli
  • lžíce oleje
Náplň:
  • 500 g mletého masa
  • 1 velká cibule
  • 1-2 stroužky česneku
  • lžička soli

Příprava čebureků:


1. Maso důkladně promícháme s cibulí nakrájenou na jemno, česnekem a solí.

2. Ingredience na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto.

3. Na pomoučeném vále těsto rozválíme na maximálně 0,5 centimetru hrubý plát a vykrajujeme z něj kruhovité tvary o velikosti malé misky.

4. Na každý kousek těsta naložíme přibližně lžíci masové směsi, přeložíme na půl a okraje přitlačíme vidličkou.

5. V pánvi nebo kastrolu rozpálíme tuk a pomalu usmažíme z obou stran dozlatova.




Čebureky pochází z gruzínské kuchyně. Jsou to pirohy ze slaného těsta, naplněné mletým masem s kořením. Gruzínské čebureky mají mnoho variant a dají se naplnit nejen masem.
Nejlepší recept

 326 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ