Dalmátské čufty s rajčatovou omáčkou

13.08 2015|Hovězí maso

Dalmátské čufty s rajčatovou omáčkou jsou výborným jídlem z Dalmácie, které kombinuje mleté maso, zeleninu a rajčatovou omáčku.

Ingredience na dalmátské čufty:

  • 750 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • 3 vejce
  • 3 rohlíky
  • trochu mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • olej
Omáčka:
  • 1 velká cibule
  • 100 g rajského protlaku
  • 1 lžička mleté papriky
  • po 5 kuličkách pepře a nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3-4 sterilované okurky
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • 1-2 zelené papriky (podle velikosti)
  • 200 g smetany

Příprava dalmátských čuftů:


1. Rohlíky pokrájené na kousky zalijeme trochou mléka a necháme vsáknout. Přidáme je k masu, přidáme i celá vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme moukou.

2. Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama válečky, které usmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji.

3. Do tuku zbylém po smažení masa nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme mletou papriku, protlak, promícháme a zalijeme vodou. Přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Povaříme 15-20 minut.

4. Zatím očistíme papriky a nakrájíme na nudličky. Hrášek scedíme a necháme okapat, okurky pokrájíme na kostičky.

5. Hotovou omáčku přecedíme. Nasypeme do ní pokrájenou papriku, hrášek a okurky, vložíme usmažené čufty a všechno společně ještě pár minut povaříme. Nakonec dochutíme solí a cukrem a zjemníme smetanou.

Autor: Olina

Dalmátské čufty s rajčatovou omáčkou jsou výborným jídlem z Dalmácie, které kombinuje mleté maso, zeleninu a rajčatovou omáčku. Dalmátské čufty s rajčatovou omáčkou
Nejlepší recept

 341 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ