Recept na rajskou omáčku

23.08 2015|Hovězí maso

Rajská omáčka je klasika z dob našich babiček. Dnes pro vás máme klasický recept na rajskou omáčku, který můžete doplnit o hovězí maso nebo masové kuličky a knedlík.

Ingredience na rajskou omáčku:

  • 6 lžic oleje
  • 3 rovné lžíce hladké mouky
  • voda nebo masový vývar
  • 8 kuliček nového koření
  • 8 kuliček pepře
  • 3 bobkové listy
  • 3 hřebíčky
  • 1/2 cibule
  • kousek citronové kůry
  • sůl
  • 200 g rajského protlaku
  • lžička cukru
  • 1/2 lžičky skořice

Příprava rajské omáčky:


1. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zředíme vodou nebo vývarem, rozmícháme, osolíme, přidáme koření, cibuli, citronovou kůru a vaříme dvacet minut.

2. Podle potřeby můžeme dolít vodu nebo vývar, aby měla omáčka požadovanou hustotu.

3. Omáčku přecedíme, rozmícháme do ní rajský protlak, přidáme cukr, skořici a necháme přejít varem. Podle potřeby dosolíme. Podáváme k vařenému masu s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Autor: Jarka

Recept na rajskou omáčku patří mezi klasiku, kterou znaly již naše babičky. Rajská omáčka je oblíbené jídlo dětí i dospělých. Recept na rajskou omáčku
Nejlepší recept

 316 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ