Svíčková omáčka
Hovězí karbanátky s mozzarellou, kapari a bazalkou
Hovězí svíčková na smetaně - nejlepší recept
Burrito s hovězím masem a fazolemi
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Masové kuličky v karí omáčce
Hovězí v křenové omáčce
Masové kuličky s rajskou a kuskusem
Recept na rajskou omáčku
Hovězí karbanátky s mozzarellou, kapari a bazalkou
Hovězí svíčková na smetaně - nejlepší recept
Burrito s hovězím masem a fazolemi
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Masové kuličky v karí omáčce
Hovězí v křenové omáčce
Masové kuličky s rajskou a kuskusem
Recept na rajskou omáčku
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka patří k osvědčeným klasikám české kuchyně. Ideální je v kombinaci s houskovým knedlíkem, brusinkami, šlehačkou a plátkem citronu.
Ingredience na svíčkovou omáčku:
- 1,5 kg hovězího zadního
- 100 g špeku
- 50 g sádla
- 50 g másla
- 2 mrkve
- půlka celeru
- 1 petržel
- 2 cibule
- 1 jablko
- 100 g cukru krupice
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 150 ml octa
- 2 bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- 6 kuliček pepře
- 2 snítky tymiánu
- 100 ml bílého vína
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml smetany na vaření
- citron
Příprava svíčkové omáčky:
1. Špek nakrájíme na silnější špalíčky. Do masa ostrým nožem napícháme díry a špek do nich zasuneme. Maso ze všech stran osolíme a opepříme.
2. V kastrolu rozpustíme sádlo s máslem. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a osmahneme dozlatova. Pak přidáme posekanou cibuli a znovu smažíme. Přidáme oloupané pokrájené jablko a cukr, stále mícháme. Po chvíli přidáme hořčici, divoké koření, tymián a zalijeme octem. Promícháme a ocet necháme vyvařit.
3. Až se ocet odpaří a cukr zkaramelizuje, vložíme do základu maso. Podlijeme vínem a zalijeme vodou nebo hovězím vývarem, aby maso bylo téměř ponořené. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa (2-3 hodiny).
4. Měkké maso vyjmeme. Vyndáme i bobkové listy a zbytek rozmixujeme dohladka. Přes jemné sítko propasírujeme do čistého kastrolu.
5. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do omáčky a necháme asi 20 minut povařit. Dochutíme solí a citronovou šťávou.
6 .Maso nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky.
Autor: Bára
Svíčková omáčka patří k osvědčeným klasikám české kuchyně. Ideální je v kombinaci s houskovým knedlíkem, brusinkami, šlehačkou a plátkem citronu. Svíčková omáčka
Nejlepší recept
Téma: Omáčky
331
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ