Masové kuličky s rajskou a kuskusem

15.08 2015|Hovězí maso

Masové kuličky s rajskou a kuskusem jsou skvělou kombinací, kterou završí parmarzán a čerstvá bazalka.

Ingredience na masové kuličky s rajskou a kuskusem:

  • 400 g mletého masa (hovězí nebo mix hovězího a vepřového)
  • 2 lžíce nasekaných lístků oregana
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 20 g strouhaného parmazánu + na ozdobu
  • 1 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • 300 ml celozrnného kuskusu
  • 600 ml vývaru, olivový olej
  • 1 cibule
  • 500 ml rajčatového pyré
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 2 lžíce nasekané bazalky + na ozdobu

Příprava masových kuliček s rajskou a kuskusem:


1. Maso, oregano, sůl, pepř, sýr, vejce a 2 rozmačkané stroužky česneku promícháme a dobře propracujeme.

2. Mokrýma rukama tvoříme kuličky velikosti většího ořechu. Na 20 minut je uložíme do ledničky.

3. V pánvi zahřejeme trochu oleje a odpočinuté kuličky na něm ze všech stran usmažíme dozlatova (8-10 minut). Pak je z pánve vyjmeme a udržujeme v teple.

4. Do výpeku v pánvi nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a usmažíme do změknutí. Přidáme rozmačkaný zbytek česneku, pyré, cukr, posekanou bazalku, promícháme a vaříme do zhoustnutí (stačí 3-5 minut). Podle chuti dosolíme.

5. Do hotové omáčky vložíme masové kuličky.

6. Kuskus promícháme se 2 lžícemi oleje, zalijeme vařícím vývarem, lehce promícháme a pod pokličkou necháme změknout 10-15 minut.

7. Na talíři ozdobíme parmazánem a bazalkovými lístky.

Autor: Albert

Masové kuličky s rajskou a kuskusem jsou skvělou kombinací, kterou završí parmarzán a čerstvá bazalka. Rajské kuličky s kuskusem
Nejlepší recept

 305 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ