Hovězí v křenové omáčce

30.08 2015|Hovězí maso

Hovězí v křenové omáčce se skvělé hodí k nedělnímu obědu. Hovězí maso s jemnou křenovou omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem.

Ingredience na hovězí v křenové omáčce:

  • 750 g zadního hovězího masa
  • olej
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce přírodního cukru
  • 0,5 lžičky mletého zázvoru
  • 100 g křenu
  • sůl
  • mletý pepř
  • 200 ml smetany
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • cca 300 ml mléka
  • 1 lžíce citronové šťávy

Příprava hovězího v křenové omáčce:


1. Očištěné maso prudce opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme na talíř.

2. Do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli a osmažíme do zlatava. Pak přidáme cukr a zázvor a ještě 2 minuty posmažíme.

3. Na cibuli vrátíme maso, osolíme, opepříme. Podlijeme ho vodou nebo hovězím vývarem, přikryjeme pokličkou a v troubě upečeme doměkka. Během pečení maso obracíme a podle potřeby podléváme, na konci pečení by mělo být v pekáči cca 300 ml šťávy.

4. Křen najemno postrouháme, zalijeme trochou vody a povaříme 6 minut. Přebytečnou vodu slijeme, ponecháme asi jen dvě lžíce a křen v ní ponorným mixérem rozmixujeme.

5. Z másla a mouky upražíme v kastrolu světlou jíšku. Rozředíme ji mlékem a přes jemné sítko přilijeme výpek zpod masa. Dobře rozmícháme a povaříme asi 20 minut.

6. Nakonec vmícháme do omáčky rozmixovaný křen, smetanu a necháme přejít varem. Dochutíme solí a citronovou šťávou.

7. Upečené měkké maso nakrájíme přes vlákno na plátky a na talíři přelijeme omáčkou.

Zdroj: Gourmet

Hovězí v křenové omáčce je výborným tipem na nedělní oběd. Lahodně připravené hovězí maso s jemnou omáčkou je skvělé v kombinaci s knedlíkem. Hovězí v křenové omáčce
Nejlepší recept

 342 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ