Cuketové karbanátky s bazalkou podávané v hamburgeru

17.02 2017|Hovězí maso
Cuketové karbanátky s bazalkou podávané v hamburgeru

Pokud hledáte tip na večeři nebo oběd, vyzkoušejte cuketové karbanátky s mletým hovězím masem a bazalkou, podávané v hamburgeru.

Ingredience na cuketové karbanátky v hamburgeru:

  • 500 g mletého masa
  • 1 cuketa
  • 1 vejce
  • 2 vrchovaté lžíce strouhanky
  • velká hrst bazalkových listů
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • 5 stroužků česneku
  • 2 vrchovaté lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce solamylu
  • pár plátků salátu na ozdobu
  • pár plátku rajčat
  • pár plátků červené cibule
  • hamburgerovou housku
  • koprový dressing

Příprava cuketových karbanátků v hamburgeru:


1. Mleté maso osolíme, okořeníme a promícháme s vejcem, protlakem, rozmačkaným česnekem a strouhankou. Cuketu nastrouháme nahrubo a vymačkáme z ní přebytečnou vodu.

2. Bazalkové listy posekáme na jemno a oboje vmícháme do masa. Přimícháme solamyl. Je-li směs příliš řídká, přidáme trochu strouhanky.

3. Rukama namočenýma ve studené vodě formujeme kulaté placičky a skládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 30 minut.

4. Hamburgerové housky rozřízneme na půl, z vnitřní strany opečeme. Pokládáme karbanátek, na něj rajče, salát, cibuli a koprovou omáčku.

Autor: Mak

Cuketové karbanátky s mletým hovězím masem a bazalkou podávané v hamburgeru jsou skvělým tipem k obědu i večeři. Cuketové karbanátky v hamburgeru
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ