Zapečená kapusta s mletým masem
Pljeskavica
Mexická masová směs na topinky
Cuketové karbanátky s bazalkou podávané v hamburgeru
Čebureky - chlouba gruzinské kuchyně
Zapečená cuketa s mletým masem
Smažené masové kuličky
Domácí hovězí hamburger s wasabi majonézou
Kapustová sekaná s mletým masem
Pljeskavica
Mexická masová směs na topinky
Cuketové karbanátky s bazalkou podávané v hamburgeru
Čebureky - chlouba gruzinské kuchyně
Zapečená cuketa s mletým masem
Smažené masové kuličky
Domácí hovězí hamburger s wasabi majonézou
Kapustová sekaná s mletým masem
Zapečená kapusta s mletým masem
Zapečená kapusta s mletým masem je skvělým tipem na chutnou večeři, která zasytí celou večeři. K zapečené kapustě se skvěle hodí okurkový salát.
Ingredience na zapečenou kapustu s mletým masem:
- 1 malá hlávka kapusty
- 500 g mletého masa
- 6 velkých brambor
- 1 velká cibule
- olej
- sůl
- drcený kmín
- mletý pepř
- adžika
- 3 vejce
- 100 g tvrdého sýra
- 100 ml mléka
Příprava zapečené kapusty s mletým masem:
1. Na malém množství oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, okořeníme a krátce za stálého míchání opečeme.
2. Brambory důkladně omyjeme (nové i se slupkou) a nakrájíme na asi centimetrová kolečka. Kapustu posekáme na nudličky.
3. Pekáč vytřeme olejem. Na dno naskládáme polovinu brambor, osolíme je a rozložíme na ně maso. Další vrstva je kapusta, kterou osolíme a okmínujeme. Nakonec naskládáme zbytek brambor, pokapeme je dvěma lžícemi oleje, osolíme a pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 225°C.
4. Zatím rozšleháme vejce s mlékem a vmícháme sýr. Po půlhodině pečení tuto směs rovnoměrně rozlijeme na obsah pekáče a dopečeme dozlatova (asi 15 minut).
Autor: Ema
Zapečená kapusta s mletým masem se hodí k obědu i k večeři. Chutný a výživný chod zasytí celou rodinu, K zapečené kapustě s mletým masem podáváme okurkový salát
Nejlepší recept
351
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ