Zapečená kapusta s mletým masem

27.08 2015|Hovězí maso
Zapečená kapusta s mletým masem

Zapečená kapusta s mletým masem je skvělým tipem na chutnou večeři, která zasytí celou večeři. K zapečené kapustě se skvěle hodí okurkový salát.

Ingredience na zapečenou kapustu s mletým masem:

  • 1 malá hlávka kapusty
  • 500 g mletého masa
  • 6 velkých brambor
  • 1 velká cibule
  • olej
  • sůl
  • drcený kmín
  • mletý pepř
  • adžika
  • 3 vejce
  • 100 g tvrdého sýra
  • 100 ml mléka

Příprava zapečené kapusty s mletým masem:


1. Na malém množství oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, okořeníme a krátce za stálého míchání opečeme.

2. Brambory důkladně omyjeme (nové i se slupkou) a nakrájíme na asi centimetrová kolečka. Kapustu posekáme na nudličky.

3. Pekáč vytřeme olejem. Na dno naskládáme polovinu brambor, osolíme je a rozložíme na ně maso. Další vrstva je kapusta, kterou osolíme a okmínujeme. Nakonec naskládáme zbytek brambor, pokapeme je dvěma lžícemi oleje, osolíme a pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 225°C.

4. Zatím rozšleháme vejce s mlékem a vmícháme sýr. Po půlhodině pečení tuto směs rovnoměrně rozlijeme na obsah pekáče a dopečeme dozlatova (asi 15 minut).

Autor: Ema

Zapečená kapusta s mletým masem se hodí k obědu i k večeři. Chutný a výživný chod zasytí celou rodinu, K zapečené kapustě s mletým masem podáváme okurkový salát
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ