Kapustová sekaná s mletým masem

08.09 2015|Hovězí maso
Kapustová sekaná s mletým masem

Kapustová sekaná s mletým masem je chutná variace klasické sekaná. Sekaná s kapustou se podává s bramborem nebo chlebem.

Ingredience na kapustovou sekanou s mletým masem:

  • 500 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
  • menší hlávka kapusty
  • 1 cibule
  • půl červené nebo oranžové papriky
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 vejce
  • 2 vrchovaté lžíce strouhanky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 6-7 stroužků česneku
  • majoránka
  • sádlo

Příprava kapustové sekané s mletým masem:


1. Z kapusty obereme velké listy a spaříme je vroucí vodou. Zbytek hlávky (nebo část, podle velikosti) nakrájíme na kousky.

2. Slaninu, cibuli a papriku nakrájíme na kostičky.

3. Na pánvi rozehřejeme malý kousíček sádla a osmahneme na něm společně slaninu a cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme papriku a pokrájenou kapustu a všechno společně orestujeme do částečného změknutí.

4. Maso smícháme s vejci, strouhankou, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, roztrhané lístky majoránky a prochladlou směs z pánve. Všechno důkladně promícháme.

5. Formu (bábovku, chlebíček, ...) dobře vymažeme tuhým sádlem a vyložíme spařenými osušenými listy kapusty tak, aby části listů přečnívaly ven. Takto vystlanou formu naplníme masovou směsí a přikryjeme přečnívajícími listy.

6. Všechno pořádně zamáčkneme a formu vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme cca 50 minut. Až začnou horní listy kapusty tmavnout, přikryjeme formu alobalem.

Autor: Jarmila

Kapustová sekaná s mletým masem je chutný pokrm k obědu i k večeři. Kapustovou sekanou obvykle podáváme s bramborem nebo pečeivem
Nejlepší recept

 304 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ