Bramborová musaka s mletým masem
Španělské ptáčky z mletého masa
Kapustová sekaná s mletým masem
Domácí hovězí hamburger s wasabi majonézou
Smažené masové kuličky
Dušené hovězí s bramborami
Dušené hovězí na česneku
Italský guláš
Hovězí biftek
Španělské ptáčky z mletého masa
Kapustová sekaná s mletým masem
Domácí hovězí hamburger s wasabi majonézou
Smažené masové kuličky
Dušené hovězí s bramborami
Dušené hovězí na česneku
Italský guláš
Hovězí biftek
Bramborová musaka s mletým masem
Každý, kdo navštívil Řecko, určitě ochutnal zdejší specialitu - musaku. Klasická musaka se přeipravuje s mletého masa a lilku. My si dnes připravíme bramborovou musaku.
Ingredience na bramborovou musaku s mletým masem:
- 1-3 lilky (podle velikosti)
- 600 g mletého hovězího masa
- 600 g brambor
- 3 rajčata
- 1 velká cibule
- 150 ml červeného vína
- 2 lžíce másla
- olivový olej
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžička skořice
- 3 lžíce másla
- 5 lžic hladké mouky
- 700 ml mléka
- velká hrst strouhaného sýra
- 3 žloutky
- sůl
- strouhaný muškátový oříšek
Příprava bramborové musaky:
1. Očištěné brambory uvaříme ve slupce a po zchladnutí nakrájíme na kolečka.Lilky oloupeme, nakrájíme rovněž na kolečka, z obou stran osolíme a necháme aspoň půl hodiny vypotit. Pak je osušíme a z každé strany prudce opečeme na rozpáleném oleji.
2. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Na másle orestujeme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme maso a opečeme za častého míchání až zhnědne. Potom osolíme a okořeníme pepřem a skořicí. Vmícháme rajčata, podlijeme vínem a za občasného míchání dusíme, až se všechna tekutina vyvaří.
3. V kastrolu necháme rozpustit máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a za stálého míchání uvaříme hustý bešamel. Odstavíme, vmícháme žloutky, dochutíme solí a strouhaným muškátovým oříškem a nakonec vmícháme sýr.
4. Na dno pekáče naskládáme brambory, pokryjeme je masovou směsí, na ni naskládáme lilky a nakonec všechno překryjeme bešamelem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme do zezlátnutí povrchu (cca 30-40 minut).
Autor: Lena
Bramborová musaka s mletým masem. Každý, kdo navštívil Řecko, určitě ochutnal zdejší specialitu - musaku. Klasická musaka se přeipravuje s mletého masa a lilku. My si dnes připravíme bramborovou musaku.
Nejlepší recept
315
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ