Španělské ptáčky z mletého masa

28.08 2015|Hovězí maso
Španělské ptáčky z mletého masa

Španělské ptáčky z mletého masa jsou chutnou variantou klasického českého receptu. Náplň stejná a obalujeme je v trojobalu. Skvěle se k ním hodí bramborová kaše nebo chleba.

Ingredience na španělské ptáčky z mletého masa:

  • 800 g mletého masa
  • 4 vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletý kmín
  • mletá sladká paprika
  • rozmačkaný česnek
  • ovesné vločky
Náplň:
  • hořčice
  • anglická slanina
  • párek
  • sladkokyselé okurky
  • mrkev
  • strouhanka
  • tuk na smažení

Příprava španělských ptáčků z mletého masa:


1. Maso smícháme s vejci, okořeníme a zahustíme ovesnými vločkami.

2. Z masové směsi mokrýma rukama tvoříme placky.

3. Každou potřeme hořčicí, položíme plátek slaniny, proužek mrkve, okurku a párku. Mokrýma rukama zabalíme a vytvoříme šišku.

4. Obalíme ve strouhance a pomalu usmažíme v rozpáleném tuku. Odkládáme na papírové ubrousky, aby vsákly tuk.

Autor: Milada

Španělské ptáčky z mletého masa jsou výborným receptem z české kuchyně. Na rozdíl od klasických španělských ptáčků jsou tyhle obalovány v trojobalu
Nejlepší recept

 315 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ