Dušené hovězí na česneku
Dušené hovězí s bramborami
Bramborová musaka s mletým masem
Španělské ptáčky z mletého masa
Kapustová sekaná s mletým masem
Italský guláš
Hovězí biftek
Hovězí líčka na červeném víně
Bramborový guláš s hovězím masem
Dušené hovězí s bramborami
Bramborová musaka s mletým masem
Španělské ptáčky z mletého masa
Kapustová sekaná s mletým masem
Italský guláš
Hovězí biftek
Hovězí líčka na červeném víně
Bramborový guláš s hovězím masem
Dušené hovězí na česneku
Pokud máte doma kousek hovězího a nevíte, co k večeři, pak určitě vyzkoušejte dušeného hovězí na česneku. Chutný a aromatický pokrm podáváme s rýží a kyselou okurkou.
Ingredience na dušené hovězí na česneku:
- 600 g zadního hovězího masa
- sůl
- mletý pepř
- hladká mouka
- 2 velké cibule
- česnek
- olej
- 80 g anglické slaniny
Příprava dušeného hovězího na česneku:
1. Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme.
2. Oloupaný česnek rozmačkáme a do každého plátku masa vetřeme cca 1 stroužek česneku.
3. Maso obalíme v mouce, oklepeme a prudce opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso vyndáme a udržujeme v teple.
4. Do výpeku nasypeme nadrobno pokrájené cibule a anglickou slaninu. Za častého míchání opečeme dozlatova.
5. Na cibuli se slaninou uložíme maso, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
6. V hrnku vývaru nebo vody rozkvedláme lžíci mouky a přes sítko nalijeme k téměř měkkému masu. Promícháme a dodusíme do úplného změknutí masa.
Autor: Lada
Dušené hovězí na česneku je výborný recept na zadní hovězí maso. Jednoduchý, ale chutný pokrm je ideální v kombinaci s rýží. Dušené hovězí na česneku
Nejlepší recept
322
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ