Dušené hovězí na česneku

27.08 2015|Hovězí maso
Dušené hovězí na česneku

Pokud máte doma kousek hovězího a nevíte, co k večeři, pak určitě vyzkoušejte dušeného hovězí na česneku. Chutný a aromatický pokrm podáváme s rýží a kyselou okurkou.

Ingredience na dušené hovězí na česneku:

  • 600 g zadního hovězího masa
  • sůl
  • mletý pepř
  • hladká mouka
  • 2 velké cibule
  • česnek
  • olej
  • 80 g anglické slaniny

Příprava dušeného hovězího na česneku:


1. Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme.

2. Oloupaný česnek rozmačkáme a do každého plátku masa vetřeme cca 1 stroužek česneku.

3. Maso obalíme v mouce, oklepeme a prudce opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso vyndáme a udržujeme v teple.

4. Do výpeku nasypeme nadrobno pokrájené cibule a anglickou slaninu. Za častého míchání opečeme dozlatova.

5. Na cibuli se slaninou uložíme maso, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.

6. V hrnku vývaru nebo vody rozkvedláme lžíci mouky a přes sítko nalijeme k téměř měkkému masu. Promícháme a dodusíme do úplného změknutí masa.

Autor: Lada

Dušené hovězí na česneku je výborný recept na zadní hovězí maso. Jednoduchý, ale chutný pokrm je ideální v kombinaci s rýží. Dušené hovězí na česneku
Nejlepší recept

 322 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ