Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou

28.02 2015|Hovězí maso

Hovězí pečeně je klasika, která je neodmyslitelnou součastí české kuchyně. Dnešní recept na hovězí pečeni bude doplněn o cibuli.

Hovězí pečeně pro 6 osob

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 2 hodiny

Ingredience na hovězí pečeni:

  • 1,5 kg hovězí pečeně
  • sůl a pepř
  • 6 středních cibulí (oloupaných a nakrájených)
  • 3 lžíce másla
  • 120 ml zásmažky z másla, mouky, kuřecího vývaru, pepře a soli
  • 2 šálky kuřecího vývaru


Příprava hovězí pečeně:

V mase uděláme po celém povrchu hluboké zářezy. Maso posypeme solí a pepřem.  Maso orestujeme 2 minuty na másle z každé strany. Přidáme cibuli se špetkou soli a pepře. Pak přilijeme zásmažku a kuřecí vývar. Přivedeme k varu a pečeme asi hodinu a půl na 110 ° C. Pečeně by měla zůstat  ve středu růžová.

Autor: Jada

Hovězí pečeně je klasika, která je neodmyslitelnou součastí české kuchyně. Dnešní recept na hovězí pečeni bude doplněn o cibuli. Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou
Nejlepší recept

 308 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ