Hovězí guláš - nejlepší recept
Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou
Hovězí tagliata
Dušené hovězí
Roastbeef ve slané krustě
Vylepšené bramboráčky
Babiččiná sekaná
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Burrito s hovězím masem a fazolemi
Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou
Hovězí tagliata
Dušené hovězí
Roastbeef ve slané krustě
Vylepšené bramboráčky
Babiččiná sekaná
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Burrito s hovězím masem a fazolemi
Hovězí guláš - nejlepší recept
Hovězí guláš je prostě česká klasika, která je známá nejen v Česku. Takový dobrý guláš se hodí k obědu i k večeři a ocení ho snad každý strávník. Navíc, co si budeme vykládat, je vynikající i druhý den, možná ještě lepší, než ten první.
Guláš pro: 6 osob
Doba přípravy: 60 minutIngredience:
pro 4 osoby
150 kcal na 100 g
90 min.
150 kcal na 100 g
90 min.
- 500 g hovězího masa
- 300 g cibule
- 4 stroužky česneku
- lžička kmínu
- 2 lžíce sladké papriky
- lžíce majoránky
- sádlo
- sůl
- pepř
Příprava hovězího guláše:
Základem hovězího guláše je dozlatova opečená, nakrájená cibulka. Použijeme asi 150-200 gramů, zbytek si necháme na ozdobu. Cibulku je nejlepší restovat na sádle.Jakmile zesklovatí, krátce s ní osmahneme 2 rozmačkané česneky a pak přidáme na zhruba stejné kousky nakrájené hovězí maso a osmahneme jej tak, aby se krásně zatáhlo. Přidejte 2 lžíce sladké papriky, lžičku kmínu, lžičku soli a pepř.
Maso průběžně podléváme vodou a dusíme. Na závěr přidáme zbytek rozmačkaného česneku a lžíci majoránky. Jakmile bude maso měkké, zahustíme guláš moukou a vše ještě provaříme, aby nebyla cítit chuť mouky.
Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem a dozdobujeme kolečky syrové cibule, která znásobí jeho výbornou chuť.
Autor: Jana
Hovězí guláš jedno z nejoblíbenějších českých jídel. Tento sytý pokrm je vhodný pro malý i velký počet strávníků. Hovězí maso je navíc plné bílkovin, které vás nejen zasytí, ale dodají vám i řadu minerálů a vitamínů.
Nejlepší recept
340
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Mirka Christesen|02.03 2021 22:29
Diky za recept. Vse se vari zde v Severni Karoline, jak doporucujete. Jen jsem pridala jednu papriku a planuji ke konci pridat nasekanou kyselou okurku. Krome vody podlevam take troskou svetleho piva.
Odpovědět
6