Hovězí guláš - nejlepší recept

28.02 2015|Hovězí maso

Hovězí guláš je prostě česká klasika, která je známá nejen v Česku. Takový dobrý hovězí guláš se hodí k obědu i k večeři a ocení ho snad každý strávník. Navíc, co si budem vykládat, je vynikající i druhý den, možná ještě lepší, než ten první.

Hovězí guláš pro: 6 osob

Doba přípravy hovězího guláše: 60 minut

Ingredience na hovězí guláš:


  • 500 g hovězího masa
  • 300 g cibule
  • 4 stroužky česneku
  • kmín
  • sladká paprika
  • majoránka
  • sádlo
  • sůl
  • pepř

Příprava hovězího guláše:

Základem hovězího guláše je dozlatova opečená, nakrájená cibulka. Použijeme asi 150-200 gramů, zbytek si necháme na ozdobu. Cibulku je nejlepší restovat na sádle. Jakmile zesklovatí, krátce s ní osmahneme 1 rozmačkaný česnek a pak přidáme na zhruba stejné kousky nakrájené hovězí maso a osmahneme jej tak, aby se krásně zatáhlo. Podle potřeby okořeníme paprikou, kmínem, solí a pepřem. Maso průběžně podléváme vodou a dusíme. Na závěr přidáme zbytek rozmačkaného česneku a majoránku. Jakmile bude maso měkké, zahustíme guláš moukou a vše ještě provaříme, aby nebyla cítit chuť mouky. Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem a dozdobujeme kolečkami syrové cibule, která znásobí jeho výbornou chuť.

Autor: Jad

Hovězí guláš - nejlepší recept. Hovězí guláš je prostě česká klasika, která je známá nejen v Česku. Takový dobrý hovězí guláš se hodí k obědu i k
Nejlepší recept

 330 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ