Hovězí guláš - nejlepší recept

27.05 2019|Hovězí maso

Hovězí guláš je prostě česká klasika, která je známá nejen v Česku. Takový dobrý guláš se hodí k obědu i k večeři a ocení ho snad každý strávník. Navíc, co si budeme vykládat, je vynikající i druhý den, možná ještě lepší, než ten první.

Guláš pro: 6 osob

Doba přípravy: 60 minut

Ingredience:


pro 4 osoby
150 kcal na 100 g
90 min.
  • 500 g hovězího masa
  • 300 g cibule
  • 4 stroužky česneku
  • lžička kmínu
  • 2 lžíce sladké papriky
  • lžíce majoránky
  • sádlo
  • sůl
  • pepř

Příprava hovězího guláše:

Základem hovězího guláše je dozlatova opečená, nakrájená cibulka. Použijeme asi 150-200 gramů, zbytek si necháme na ozdobu. Cibulku je nejlepší restovat na sádle.

Jakmile zesklovatí, krátce s ní osmahneme 2 rozmačkané česneky a pak přidáme na zhruba stejné kousky nakrájené hovězí maso a osmahneme jej tak, aby se krásně zatáhlo. Přidejte 2 lžíce sladké papriky, lžičku kmínu, lžičku soli a pepř.

Maso průběžně podléváme vodou a dusíme. Na závěr přidáme zbytek rozmačkaného česneku a lžíci majoránky. Jakmile bude maso měkké, zahustíme guláš moukou a vše ještě provaříme, aby nebyla cítit chuť mouky.

Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem a dozdobujeme kolečky syrové cibule, která znásobí jeho výbornou chuť.




Autor: Jana

Hovězí guláš jedno z nejoblíbenějších českých jídel. Tento sytý pokrm je vhodný pro malý i velký počet strávníků. Hovězí maso je navíc plné bílkovin, které vás nejen zasytí, ale dodají vám i řadu minerálů a vitamínů.
Nejlepší recept

 333 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ