Babiččiná sekaná

25.03 2015|Hovězí maso

Babiččina sekaná je klasika, která nesmí chybět na žádném nedělním stole. Jednoduchý a přitom chutný recept potěší hlavně milovníky masa.

Ingredience na babiččinou sekanou:

  • 600 gramů mletého hovězího
  • 4 vejce
  • 150 g cibule
  • 4 lžíce petrželky
  • 100 g anglické slaniny
  • 500 g mrkve
  • 500 g pórku
  • 70 ml zeleninového vývaru
  • špetka muškátu

Příprava babiččiné sekané:

Dvě vejce uvařte natvrdo. Nakrájenou cibuli osmahněte na másle. Přidejte mleté maso, zbylá vejce a petrželku. Promíchejte a ochuťte solí a pepřem. Z masové hmoty vytvarujte podlouhou šišku a doní vmáčkněte natvrdo uvařená vejce. Sekanou dejte na vymazaný pekáč a pečtě na 200 stupních asi hodinu. Asi po 30 minutách pečení vyjměte sekanou z trouby a její povrch pokryjte plátky slaniny. Poté dopečte. Mezitím si očištěte a nakrájejte na nudličky mrkev a pórek. Zeleninu pět minut poduste na zeleninovém vývaru a dochuťte muškátovým oříškem.

Autor: Jil

Babiččina sekaná je klasika, která nesmí chybět na žádném nedělním stole. Jednoduchý a přitom chutný recept potěší hlavně milovníky masa. Babiččiná sekaná
Nejlepší recept

 333 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ