Roastbeef ve slané krustě

28.02 2015|Hovězí maso
Roastbeef ve slané krustě

Roastbeef ve slané krustě je zajímavý svou úpravou. Maso se peče v krustě ze soli a výsledek opravdu stojí za to. Ideální je s pečenými brambory.

Roastbeef ve slané krustě pro 4 osoby:

Doba přípravy: 1,5 hodiny

Ingredience na roastbeef:

  • 1 kg hovězího roastbeefu
  • 2 kg hrubé mořské soli
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 5 bobkových listů
  • 1 větvička tymiánu

Příprava roastbeefu:

Rozehřejte troubu na 200 stupňů. Maso můžete svázat, aby mělo tvar. Bylinky nasekejte na hrubo a maso v nich obalte. Připravte si vyšší pekáč, nasypejte do něj sůl a maso do ni ponořte tak, aby bylo kolem masa z každé strany aspoň 2-3 cm soli. Poté pečte alespoň 40-45 minut. Délka pečení záleží na velikosti masa. Po upečení vyjměte maso z trouby a nechte jej vychladnout v solné krustě 20 minut. Pak rozlomte solnou krustu, maso vyjměte a nakrájejte.

Autor: Jada

Roastbeef ve slané krustě je zajímavý svou úpravou. Maso se peče v krustě ze soli a výsledek opravdu stojí za to. Ideální je s pečenými brambory. Roastbeef ve slané krustě
Nejlepší recept

 333 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ