Carbonade alla fiamminga

07.03 2017|Hovězí maso
Carbonade alla fiamminga

Carbonade alla fiamminga je celkem sytý druhý chod, který je typický pro Belgii. Hovězí maso v pivě je výborné v kombinaci s rýží i pečivem

Pro 4 osoby:

Doba přípravy: 210 minut

Ingredience na Carbonade alla fiamminga:

  • 800 g hovězího
  • 500 g cibule
  • 20 g másla
  • 1 lžíce cukru
  • 30 g mouky
  • 2 lžíce vinného octu
  • 330 ml piva
  • 3 větvičky tymiánu
  • 3-4 bobkové listy
  • 2 plátky chleba
  • 2 lžíce hořčice
  • 100 g slaniny nebo špeku
  • olivový olej
  • sůl

Příprava Carbonade alla fiamminga:

Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Maso nakrájíme na 3-4 cm velké plátky. Na pánev dáme máslo a osmažíme na něm  nakrájenou slaninu. Dáme stranou. Ve výpeku osmažíme cibuli, zhruba 15 minut. V průběhu přidejte cukr a sem tam zamíchejte.  Jakmile cibule zkaramelizuje, dejte ji stranou. Zapněte troubu na 160 stupňů. Maso obalte v mouce smíchané se solí.  Osmažte ho zprudka na pánvi. Jakmile se zatáhne, dejte ho stranou. Do pánve nalijte ocet a pivo a svařte ho. Přidejte máslo a koření. Do zapékací misky naskládejte zkaramelizovanou cibuli, na ni položte maso, slaninu a zalijte připravenou směsí. Chleba nebo tousty namažte hořčicí a přiložte na maso. Maso přikryjte alobalem a dejte do trouby zhruba na 2 hodiny.

Autor: Jad

Carbonade alla fiamminga je celkem sytý druhý chod, který je typický pro Belgii. Hovězí maso v pivě je výborné v kombinaci s rýží i pečivem. Carbonade alla fiamminga
Nejlepší recept

 343 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ