Carbonade alla fiamminga
Hovězí biftek s mrkvovým pyré
Hovězí tagliata al balsamico
Roastbeef ve slané krustě
Dušené hovězí
Hovězí tagliata
Hovězí biftek s mrkvovým pyré
Hovězí tagliata al balsamico
Roastbeef ve slané krustě
Dušené hovězí
Hovězí tagliata
Carbonade alla fiamminga

Carbonade alla fiamminga je celkem sytý druhý chod, který je typický pro Belgii. Hovězí maso v pivě je výborné v kombinaci s rýží i pečivem
Pro 4 osoby:
Doba přípravy: 210 minutIngredience na Carbonade alla fiamminga:
- 800 g hovězího
- 500 g cibule
- 20 g másla
- 1 lžíce cukru
- 30 g mouky
- 2 lžíce vinného octu
- 330 ml piva
- 3 větvičky tymiánu
- 3-4 bobkové listy
- 2 plátky chleba
- 2 lžíce hořčice
- 100 g slaniny nebo špeku
- olivový olej
- sůl
Příprava Carbonade alla fiamminga:
Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Maso nakrájíme na 3-4 cm velké plátky. Na pánev dáme máslo a osmažíme na něm nakrájenou slaninu. Dáme stranou. Ve výpeku osmažíme cibuli, zhruba 15 minut. V průběhu přidejte cukr a sem tam zamíchejte. Jakmile cibule zkaramelizuje, dejte ji stranou. Zapněte troubu na 160 stupňů. Maso obalte v mouce smíchané se solí. Osmažte ho zprudka na pánvi. Jakmile se zatáhne, dejte ho stranou. Do pánve nalijte ocet a pivo a svařte ho. Přidejte máslo a koření. Do zapékací misky naskládejte zkaramelizovanou cibuli, na ni položte maso, slaninu a zalijte připravenou směsí. Chleba nebo tousty namažte hořčicí a přiložte na maso. Maso přikryjte alobalem a dejte do trouby zhruba na 2 hodiny.Autor: Jad
Carbonade alla fiamminga je celkem sytý druhý chod, který je typický pro Belgii. Hovězí maso v pivě je výborné v kombinaci s rýží i pečivem. Carbonade alla fiamminga
Nejlepší recept
343
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ