Hovězí tagliata al balsamico

28.02 2015|Hovězí maso
Hovězí tagliata al balsamico

Hovězí tagliata al balsamico se připravuje z hovězí svíčkové, která se kombinuje s rukolou a přelivem z balzamikového octu, skořice a hřebíčku.

Hovězí tagliata al balsamico pro 4 osoby:

Ingredience na hovězí tagliatu al balsamico:

  • 400 g hovězí svíčkové
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Salsa:
  • 5 bobulí z jalovce
  • 250 ml balzamikového octu
  • 2 tyčinky skořice
  • 5 hřebíčků

Příprava hovězí tagliaty al balsamico:

Připravíme si maso tak, aby mělo pokojovou teplotu. Vezmeme si balzamikový ocet, dáme jej do hrnce a při nízkém plamenu jej rozehřejeme. Přidáme hřebíček, skořici a jalovec. Vaříme, dokud salsa nedostane správnou konzistenci. Poté stáhneme z plamene. Nyní rozpálíme pánev, potřeme olivovým olejem a zprudka opečeme maso z každé strany 2-3 minuty maximálně.  Osolíme a opepříme a sundáme z plamene. Maso nakrájíme na tenké proužky. Na talíř si připravíme rukolu, na ni naskládáme maso a přelijeme salsou.

Autor: Jada

Tagliata al balsamico se připravuje z hovězí svíčkové, která se kombinuje s rukolou a přelivem z balzamikového octu, skořice a hřebíčku. Tagliata al balsamico
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ