Kuřecí fajitas
Luxusní smažená kuřecí křídla
Kuřecí paličky ve slanině
Grilovaná kuřecí křidélka na medu
Chicken Pot Pie - lahodný kuřecí koláč
Nejlepší kuřecí čína
Kuře na smetaně či kefíru
Vrstvený salát Sen
Luxusní smažená kuřecí křídla
Kuřecí paličky ve slanině
Grilovaná kuřecí křidélka na medu
Chicken Pot Pie - lahodný kuřecí koláč
Nejlepší kuřecí čína
Kuře na smetaně či kefíru
Vrstvený salát Sen
Kuřecí fajitas

Fajitas neboli proužky jsou klasikou mexické kuchyně. Základem je maso, paprika a cibule nakrájené na kousky. Použit se dají různé druhy masa. My si je dnes připravíme fajitas z kuřecího masa.
Ingredience:
Pro 3 osoby
226 kcal na 100 g
40 min.
226 kcal na 100 g
40 min.
- 3 kuřecí prsa
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 2 velké cibule
- olej
- sůl
- pepř
- lžička cukru
- tortilly
Postup:
1. Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a osmahněte na oleji. Osolte a opepřete. Poté maso odložte stranou.
2. Ve stejné pánvi osmahněte 2 velké cibule nakrájené na kolečka. Přidejte lžičku cukru a nechte zkaramelizovat.
3. K cibuli přidejte 1 žlutou a 1 zelenou papriku nakrájenou na proužky.
4. Podlijte vodou, přikryjte pokličkou a duste doměkka. Poté smíchejte s připraveným kuřecím masem a prohřejte.
5. Na másle osmahněte hotové tortilly. Podávejte se zakysanou smetanou a avokádovou omáčkou guacamole.
Autor: Jana
Fajitas jsou známé z texaské a mexické kuchyně. Jsou to proužky hovězí nebo kuřecího masa zprudka opečené na pánvi nebo grilu s cibulí a paprikou.
Nejlepší recept
304
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ