Kuřecí fajitas

06.06 2019|Kuřecí maso

Fajitas neboli proužky jsou klasikou mexické kuchyně. Základem je maso, paprika a cibule nakrájené na kousky. Použit se dají různé druhy masa. My si je dnes připravíme fajitas z kuřecího masa.

Ingredience:

Pro 3 osoby
226 kcal na 100 g
40 min.
  • 3 kuřecí prsa
  • 1 žlutá paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 velké cibule
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • lžička cukru
  • tortilly

Postup:


1. Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a osmahněte na oleji. Osolte a opepřete. Poté maso odložte stranou.

2. Ve stejné pánvi osmahněte 2 velké cibule nakrájené na kolečka. Přidejte lžičku cukru a nechte zkaramelizovat.

3. K cibuli přidejte 1 žlutou a 1 zelenou papriku nakrájenou na proužky.

4. Podlijte vodou, přikryjte pokličkou a duste doměkka. Poté smíchejte s připraveným kuřecím masem a prohřejte.

5. Na másle osmahněte hotové tortilly. Podávejte se zakysanou smetanou a avokádovou omáčkou guacamole.




Autor: Jana

Fajitas jsou známé z texaské a mexické kuchyně. Jsou to proužky hovězí nebo kuřecího masa zprudka opečené na pánvi nebo grilu s cibulí a paprikou.
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ