Grilovaná kuřecí křidélka na medu

24.01 2017|Kuřecí maso
Grilovaná kuřecí křidélka na medu

Grilovaná kuřecí křidýlka ve sladké omáčce z medu si můžete dopřát nejen v létě na grilu. Pohodlně si je můžete připravit i doma v troubě. Ke kuřecím křidélkům se skvěle hodí hranolky nebo opékaná bagetka a salát.

Ingredience na grilovaná kuřecí křidélka:

  • 8 kusů kuřecích křidélek
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce hořčice
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce grilovací koření
  • 2 lžičky sladkého kečupu

Příprava grilovaných kuřecích křidélek:


Kuřecí křídla umyjeme a naložíme do marinády alespoň na 2 hodiny.

Marináda: smícháme grilovací koření, med, olej a hořčici.

Křidélka pečeme na 180 °C na grilu. Postupně otáčíme. Můžeme podlít trochou vody. Potíráme zbytkem marinády. Ke konci grilování zesílíme troubu na 220 °C pro dosažení krásné karamelové barvy.

Podáváme se zeleninovým salátem a chlebem potřeným marinádou opečeným na grilu.

Autor: Mily

Grilovaná kuřecí křidélka na medu - mňamka, kterou si nesmíte nechat ujít. Grilovaná kuřecí křidýlka ve sladké omáčce z medu si můžete dopřát nejen v létě na grilu. Marináda na
Nejlepší recept

 330 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ