Nejlepší kuřecí čína

13.10 2019|Kuřecí maso

Čína z kuřecího masa se zeleninou, podávaná s rýží, je oblíbenou pochoutkou nejen milovníků asijské kuchyně. Výborná kombinace kuřecího masa, pórku, čínského zelí, papriky, arašídů a hub zachutná snad každému.

Ingredience:

Pro 4 osoby
125 kcal na 100 g
60 min.
  • 3 kuřecí prsa
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 malé čínské zelí
  • 1/2 sáčku arašídů
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrsti sušených lesních hub
  • lžíce škrobu
  • pepř a sůl
  • sladká paprika
  • worchestrová omáčka
  • sójová omáčka
  • 1 pórek
  • 3 žloutky

Příprava:

1. Do misky dejte lžíci škrobu, trochu pepře, 2 rozmačkané stroužky česneku, lžíci vody a promíchejte. Vmíchejte 3 žloutky

2. Ve směsi obalte 3 kuřecí prsíčka nakrájená na nudličky.

3. Takto připravené maso zprudka osmahněte na oleji a poté dejte stranou.

4. Na pánvi osmahněte 2 cibule nakrájené na plátky.

5. Přidejte 1 červenou papriku nakrájenou na nudličky.

6. Přidejte na kolečka nakrájený pórek.

7. Přidejte 2 hrsti sušených lesních hub (namočených ve vodě).

8. Přilijte vodu a duste.

9. Okořeňte sladkou paprikou a přidejte půl sáčku arašídů.

10. Přidejte worchestrovou a sojovou omáčku. Osolte.

11. Přidejte na nudličky nakrájené malé čínské zelí. Duste doměkka.

12. Hotovou čínu podávejte s rýží.





Čína z kuřecího masa - to je klasika, kterou nikdo neopovrhne. Skvěle vyvážená chuť kuřecího masa, zeleniny a arašídů se perfektně hodí k obědu i večeři.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ