Kuře na smetaně či kefíru

08.01 2020|Kuřecí maso

Kuře na kefíru nebo smetaně je rychlovka, kterou ocení všichni, kteří na vaření nemají příliš času. V našem videoreceptu jsme připravili kuře s kefírem, pokud ale zrovna kefír nemáte, smetana vám poslouží skoro stejně.

Ingredience:

Pro 4 osoby
108 kcal na 100 g
40 min.
  • 4 kuřecí prsíčka
  • 0,4 l kefíru nebo zakysané smetany
  • velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka nebo hraška
  • olej

Příprava:


1.
Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku.
2.
Přidejte kuřecí prsa nakrájená na kousky a smažte, dokud se maso nezatáhne.
3.
Přidejte kefír a duste, dokud maso nezměkne.
4.
Zahustěte hladkou moukou nebo hraškou rozmíchanou ve vodě.
5.
Přidejte česnek, promíchejte. Opepřete a osolte.
6.
Podávejte s knedlíkem, rýží nebo bramborem.




Autor: Jad

Kuře na kefíru je jednoduchý a rychlý recept z kuřecího masa. Oceníte to ho k obědu i večeři. K pokrmu se hodí knedlík, rýže nebo brambor.
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře

YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ