Chicken Pot Pie - lahodný kuřecí koláč

12.10 2016|Kuřecí maso
Chicken Pot Pie - lahodný kuřecí koláč

Chicken Pot Pie je kuřecí koláč vařený v hrnci. Tato chutná a neobvyklá pochoutka si najde své místo na každém stole. Příprava kuřecího koláče je jednoduchá a rychlá. Kdo nechce připravovat vlastní těsto, může sáhnout po hotovém.

Ingredience na kuřecí koláč:

Těsto:
  • 250-300 g hladké mouky
  • 170 g másla
  • 90 ml vody
  • sůl
  • vejce
Náplň:
  • 1/3 šálku másla
  • 1/3 šálku nasekané cibule
  • 1/3 šálku hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 1 a 3/4 šálku kuřecího vývaru
  • 2/3 šálku mléka
  • 1/2 kg kuřecího masa
  • šálek kukuřice z konzervy
  • 1 šálek fazolových lusků z konzervy
  • 1/2 šálku nakrájené konzervované mrkve

Příprava kuřecího koláče:


1. Do mouky nakrájíme máslo, rozklepneme vejce, přilijeme vodu a osolíme. Vše důkladně zpracujeme a necháme asi hodinu uležet v lednici.

2. Troubu předehřejte na 220 stupňů. Na másle osmahněte cibulku. Posypte ji moukou, solí, pepřem a dobře promíchejte. Přilijte vývar a mléko a směs přiveďte k varu a vařte na středním ohni asi 10 minut, dokud směs nezhoustne.

2. Těsto rozdělte na zhruba dvě poloviny. Jedna by měla být trošku větší než druhá. Tu dejte na spodní část hrnce nebo pečící formy a po stranách vytvarujte okraje.

3. Takto připravenou pečící formu naplňte kuřecím masem nakrájeným na kostičky, kukuřicí, zelenými fazolkami, mrkví a tekutou směsí. Koláč zakryjte zbývajícím těstem. Na horní části udělejte několik zářezů.

4. Pečte v předehřáté troubě do zlato-hněda zhruba 30 až 35 minut. Před podáváním nechte asi 10 minut vychladnout.

Autor: Liv

Chicken Pot Pie - lahodný kuřecí koláč pro každou příležitost. Recepty z kuřecího masa. Koláč z kuřecího masa, mrkve, kukuřice a zelených fazolek
Nejlepší recept

 351 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ