Kuřecí pilaf po turecku

18.07 2016|Kuřecí maso
Kuřecí pilaf po turecku

Pilaf je tradiční jídlo ve Východní Evropě a na Středním východě. Součástí pilafu je rýže nebo pšenice a samozřejmě maso. Pilaf se dá připravovat s různými druhy masa. Dnes pro vás máme recept na pilaf s kuřecím masem.

Ingredience na kuřecí pilaf po turecku:

  • 350 g rýže
  • 4 lžíce oleje
  • špetka šafránu
  • 100 g drůbežích jater
  • 200 g pečeného drůbežího masa z prsou, vývar z kostky slepičího bujonu
  • 3 lžíce mandlí
  • 2 lžíce másla
  • 1-2 šálky sterilovaného hrášku
  • sůl

1. Propláchnutou rýži zalijeme horkou vodou a necháme 10 min stát. Potom ji scedíme a necháme na cedníku okapat.

2. Ve větším kastrolu rozehřejeme olej, rýži na něj nasypeme a zamícháme. Zalijeme ji dostatečným množstvím vývaru a šafránem rozmíchaném v trošce vývaru, osolíme a uvedeme do varu, potom žár zmírníme a rýži dodusíme.

3. Drůbeží játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky a na rozehřátém másle opečeme. Potom přidáme na kostičky nakrájené drůbeží maso, spařené, oloupané a na nudličky nakrájené mandle, hrášek a v játrech prohřejeme.

4. Smícháme s podušenou rýží a v troubě 20 min prohřejeme. Podáváme se zeleninovým salátem.

Autor: Mak

Kuřecí pilaf po turecku. Pilaf je tradiční jídlo ve Východní Evropě a na Středním východě. Součástí pilafu je rýže nebo pšenice a samozřejmě maso. Pilaf s kuřecím masem
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ