Kuřecí pilaf po turecku
Zapečená plněná rajčata s kuřecím masem a quinoiou
Vynikající kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty
Pečené kuře s cherry rajčátky
Francouzský koláč quiche s kuřecím masem
Italské kuře cacciatore
Chicken Pot Pie - lahodný kuřecí koláč
Grilovaná kuřecí křidélka na medu
Kuřecí paličky ve slanině
Zapečená plněná rajčata s kuřecím masem a quinoiou
Vynikající kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty
Pečené kuře s cherry rajčátky
Francouzský koláč quiche s kuřecím masem
Italské kuře cacciatore
Chicken Pot Pie - lahodný kuřecí koláč
Grilovaná kuřecí křidélka na medu
Kuřecí paličky ve slanině
Kuřecí pilaf po turecku

Pilaf je tradiční jídlo ve Východní Evropě a na Středním východě. Součástí pilafu je rýže nebo pšenice a samozřejmě maso. Pilaf se dá připravovat s různými druhy masa. Dnes pro vás máme recept na pilaf s kuřecím masem.
Ingredience na kuřecí pilaf po turecku:
- 350 g rýže
- 4 lžíce oleje
- špetka šafránu
- 100 g drůbežích jater
- 200 g pečeného drůbežího masa z prsou, vývar z kostky slepičího bujonu
- 3 lžíce mandlí
- 2 lžíce másla
- 1-2 šálky sterilovaného hrášku
- sůl
1. Propláchnutou rýži zalijeme horkou vodou a necháme 10 min stát. Potom ji scedíme a necháme na cedníku okapat.
2. Ve větším kastrolu rozehřejeme olej, rýži na něj nasypeme a zamícháme. Zalijeme ji dostatečným množstvím vývaru a šafránem rozmíchaném v trošce vývaru, osolíme a uvedeme do varu, potom žár zmírníme a rýži dodusíme.
3. Drůbeží játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky a na rozehřátém másle opečeme. Potom přidáme na kostičky nakrájené drůbeží maso, spařené, oloupané a na nudličky nakrájené mandle, hrášek a v játrech prohřejeme.
4. Smícháme s podušenou rýží a v troubě 20 min prohřejeme. Podáváme se zeleninovým salátem.
Autor: Mak
Kuřecí pilaf po turecku. Pilaf je tradiční jídlo ve Východní Evropě a na Středním východě. Součástí pilafu je rýže nebo pšenice a samozřejmě maso. Pilaf s kuřecím masem
Nejlepší recept
336
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ