Italské kuře cacciatore

18.08 2016|Kuřecí maso
Italské kuře cacciatore

Italské kuře Cacciatore nebo-li kuře po myslivecku je kuřecí maso dušené v omáčce z červeného vína s rajčaty a houbami. Původní kuře cacciatore se vůbec nepřipravovalo z kuřete. Pokrmu dominovali spíše bažanti, králíci a další divoká zvířata, které myslivci ten den ulovili. Nakonec se recept ale ustálil s kuřecím nebo slepičím masem. Kuře cacciatore podáváme s rýži nebo těstovinami. A samozřejmě nesmí chybět sklenička dobrého italského vína. Následující porce je pro šest osob.

Ingredience na kuře cacciatore:

  • 2 kg kuřecích stehýnek
  • 1 plechovka lehce drcených rajčat
  • 1 a 1/4 šálku suchého červeného vína
  • 450 g hlívy
  • 220 g lesních hřibů
  • 1 velký pórek nakrájený na kolečka
  • 8 stroužků česneku
  • 1 nakrájená paprika
  • 1 nasekaná mrkev
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 lžičky mořské soli
  • 1 lžička červené papriky
  • 2 lžíce oregána
  • 2 bobkové listy
  • 1/3 šálku na hrubo nasekané petržele
  • 2 srdíčka artyčoků (mohou být i zavařené)

Příprava kuře cacciatore:


1. Předehřejte troubu na 190 stupňů.

2. Pórek rozkrojte podélně na polovinu a pak na plátky. Dobře jej opláchněte v misce se studenou vodou.

3. Do velkého litinového hrnce, který později můžete použít i v troubě, dejte olivový olej a stroužky česneku a osmahněte je na sporáku dozlatova. Přidejte pórek a špetku mořské soli. Nechte dusit 10 minut a pak přidejte hlívu ústřičnou a mrkev. Promíchejte a vařte pár minut.

4. Přidejte kuřecí stehna a posypejte je mořskou solí. Dobře promíchejte a zalijte červeným vínem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a pět minut povařte.

5. Přidejte nakrájenou papriku, bobkový list, tymián, sladkou papriku a rajčata. Přiveďte k varu a zakryjte víkem.

6. Hrnec přesuňte do trouby a nechte v předehřáté troubě péct asi 50 minut. Poté sundejte pokličku a přidejte lesní houby. Dokořeňte podle své chuti a nechte dalších 20 minut péct odkryté, dokud se omáčka nezredukuje podle vašich představ a kuřecí maso nezačne odpadávat z kostí.

7. Italské kuře cacciatore podávejte horké, ozdobené petrželkou a posypané olivami nebo dušenými artyčoky.

Autor: Jad

Italské kuře cacciatore. Italské kuře Cacciatore nebo-li kuře po myslivecku je kuřecí maso dušené v omáčce z červeného vína s rajčaty a houbami. Původní kuře cacciatore
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ