Italské kuře cacciatore
Kuřecí pilaf po turecku
Zapečená plněná rajčata s kuřecím masem a quinoiou
Vynikající kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty
Pečené kuře s cherry rajčátky
Chicken Pot Pie - lahodný kuřecí koláč
Grilovaná kuřecí křidélka na medu
Kuřecí paličky ve slanině
Luxusní smažená kuřecí křídla
Kuřecí pilaf po turecku
Zapečená plněná rajčata s kuřecím masem a quinoiou
Vynikající kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty
Pečené kuře s cherry rajčátky
Chicken Pot Pie - lahodný kuřecí koláč
Grilovaná kuřecí křidélka na medu
Kuřecí paličky ve slanině
Luxusní smažená kuřecí křídla
Italské kuře cacciatore
Italské kuře Cacciatore nebo-li kuře po myslivecku je kuřecí maso dušené v omáčce z červeného vína s rajčaty a houbami. Původní kuře cacciatore se vůbec nepřipravovalo z kuřete. Pokrmu dominovali spíše bažanti, králíci a další divoká zvířata, které myslivci ten den ulovili. Nakonec se recept ale ustálil s kuřecím nebo slepičím masem. Kuře cacciatore podáváme s rýži nebo těstovinami. A samozřejmě nesmí chybět sklenička dobrého italského vína. Následující porce je pro šest osob.
Ingredience na kuře cacciatore:
- 2 kg kuřecích stehýnek
- 1 plechovka lehce drcených rajčat
- 1 a 1/4 šálku suchého červeného vína
- 450 g hlívy
- 220 g lesních hřibů
- 1 velký pórek nakrájený na kolečka
- 8 stroužků česneku
- 1 nakrájená paprika
- 1 nasekaná mrkev
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 lžičky mořské soli
- 1 lžička červené papriky
- 2 lžíce oregána
- 2 bobkové listy
- 1/3 šálku na hrubo nasekané petržele
- 2 srdíčka artyčoků (mohou být i zavařené)
Příprava kuře cacciatore:
1. Předehřejte troubu na 190 stupňů.
2. Pórek rozkrojte podélně na polovinu a pak na plátky. Dobře jej opláchněte v misce se studenou vodou.
3. Do velkého litinového hrnce, který později můžete použít i v troubě, dejte olivový olej a stroužky česneku a osmahněte je na sporáku dozlatova. Přidejte pórek a špetku mořské soli. Nechte dusit 10 minut a pak přidejte hlívu ústřičnou a mrkev. Promíchejte a vařte pár minut.
4. Přidejte kuřecí stehna a posypejte je mořskou solí. Dobře promíchejte a zalijte červeným vínem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a pět minut povařte.
5. Přidejte nakrájenou papriku, bobkový list, tymián, sladkou papriku a rajčata. Přiveďte k varu a zakryjte víkem.
6. Hrnec přesuňte do trouby a nechte v předehřáté troubě péct asi 50 minut. Poté sundejte pokličku a přidejte lesní houby. Dokořeňte podle své chuti a nechte dalších 20 minut péct odkryté, dokud se omáčka nezredukuje podle vašich představ a kuřecí maso nezačne odpadávat z kostí.
7. Italské kuře cacciatore podávejte horké, ozdobené petrželkou a posypané olivami nebo dušenými artyčoky.
Italské kuře cacciatore. Italské kuře Cacciatore nebo-li kuře po myslivecku je kuřecí maso dušené v omáčce z červeného vína s rajčaty a houbami. Původní kuře cacciatore
Nejlepší recept
446
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ