Kuře na paprice od babičky

13.08 2015|Kuřecí maso

Kuře na paprice je tradiční český jednoduchý recept z kuřecího masa a sladké papriky. Klasické kuře na paprice podáváme nejčastěji s houskovým knedlíkem, ale hodí se k němu i rýže.

Ingredience na kuře na paprice:

pro 3 osoby
200 kcal na 100 g
25 min.
  • 4 plátky kuřecích nebo 4 stehýnka
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá paprika
  • olej
  • 1 cibule
  • 500 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce hladké mouky

Příprava kuře na paprice od babičky:


1. Maso z obou stran osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova. Vyjmeme a udržujeme v teple.

2. Do výpeku po mase nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a za stálého míchání osmažíme do zezlátnutí.

3. Vmícháme lžičku papriky, krátce osmaheme, přidáme maso, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí.

4. Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes cedník nalijeme k téměř měkkému masu. Promícháme a ještě společně povaříme 10-15 minut. Podle potřeby dosolíme.

Autor: Radka

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice. Je to tradiční český recept z kuřecího masa a sladké papriky. Toto dobré jídlo vám udělá zaručeně dobře!
Nejlepší recept

 346 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ