Kuřecí plátek v hořčičné omáčce

16.01 2017|Kuřecí maso
Kuřecí plátek v hořčičné omáčce

Kuřecí plátek v hořčičné omáčce je jednoduchý a rychlý způsob, jak zpracovat kuřecí prsa. Kuřecí plátek podáváme s rýží, knedlíkem nebo bramborem.

Ingredience na kuřecí plátek v hořčičné omáčce:

  • 4 plátky kuřecích nebo krůtích prsou
  • trochu hladké mouky
  • kousek másla
  • 2 velké cibule
  • 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice
  • 150 - 200 ml smetany na vaření
  • sůl
  • pepř
  • petrželová nať

Příprava kuřecího plátku:


1. Plátky masa lehce naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm z obou stran mírně opečeme.

2. Vyndáme z pánve a do výpeku nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli. Za stálého míchání osmažíme (ne do tmava). Přidáme hořčici, trochu horké vody nebo masového vývaru a rozmícháme.

3. Vložíme plátky masa a pod pokličkou dusíme doměkka. Až je maso měkké, přilijeme smetanu a vmícháme posekanou zelenou petrželku. Necháme přejít varem.

Autor: Liv

Kuřecí plátek v hořčičné omáčce. Kuřecí plátek v hořčičné omáčce je jednoduchý a rychlý způsob, jak zpracovat kuřecí prsa. Kuřecí plátek podáváme s rýží, knedlíkem nebo bramborem.
Nejlepší recept

 343 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ