Kohout na červeném víně z Francie

16.06 2015|Kuřecí maso
Kohout na červeném víně z Francie

Rafinované, elegantní a ještě jednou rafinované. Kohout na víně je klasikou francouzské kuchyně, která nenecha nikoho lhostejným. Mimochodem, v každé vinařské oblasti ve Francii existuje vlastní, původní receptura kohouta na víně.

Ingredience na kohouta na červeném víně:

  • kohout nebo kuře
  • láhev suchého červeného vína
  • 200 g celeru
  • 3 cibule
  • 300 g mrkve
  • celá palice česneku
  • tymián a rozmarýn
  • 50 g másla
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Příprava kohouta na červeném víně:


1. Předehřejte troubu na 180 stupňů.

2. Dejte do pekáče mrkev, celer a cibuli. Polijte zeleninu olivovým olejem. Snižte teplotu na polovinu a pečte asi 15 minut.

3. Kohouta naporcujte na 4 kousky a orestujte na směsi másla a rostliného oleje dozlatova.

4. Ke kohoutovi přidejte orestovanou zeleninu, smíchejte vše s rozdrceným česnekem a bylinkami. Dochuťte solí, pepřem a zalijte vínem. Vařte přikryté na mírném ohni asi 30 minut.

5. Teplotu trouby snižte opět na 100 stupňů a maso tam pečte dalších 40 minut.

6. Kohouta uspořádejte se zeleninou na talíř a vývar propasírujte přes síto a udělejte z něj omáčku.

Autor: Jada

Kohout na červeném víně z Francie.Rafinované, elegantní a ještě jednou rafinované. Kohout na víně je klasikou francouzské kuchyně, která nenecha nikoho lhostejným. Kohout na červeném víně je
Nejlepší recept

 342 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ