Jak upéct kuře s dokonalou zlatavou kůrkou za 30 minut

26.03 2015|Kuřecí maso

Málokdo odolá dokonale upečenému, avšak šťavnatému kuřeti se zlatavou kůrčičkou. Tento pokrm snad ani nepotřebuje další reklamu, protože je na pevném místě v seznamu nejoblíbenějších domácích jídel po celém světě.

Pokud hledáte ten správný recept na pečené kuře, jste tu na správné adrese. S největší pravděpodobností budete značně překvapeni, jak je pečení kuřete jednoduché. Pokud plánujete oběd nebo večeři pro pár lidí a docela spěcháte, určitě je lepší nepéct kuře v celku, ale rozdělit jej na několik částí. V takovém případě vám bude bohatě stačit 30 minut. Každý z vašich hostů si navíc může vybrat svou oblíbenou část kuřete.

Následující recept je značně variabilní

To znamená, že každý si do něj může přidat to, co má rád a nebo jednoduše to, co má zrovna po ruce. Na pečení kuřete vám, jak už jsem zmínila, bude stačit 20 až 30 minut. Překvapivě se všechny kousky kuřete opečou za stejnou dobu. Obvykle se tmavá část masa peče o něco pomaleji než ta bílá. Ideální kousky na pečení jsou stehna a paličky, protože obsahují dostatek tuku a je tak menší pravděpodobnost, že by bylo maso vysušené.

Základní recept na pečené kuře, který si zde představíme, se skládá jen z olivového oleje, soli a pepře. Pro zpestření chuti můžete kuře péct se zeleninou. Ideální volbou jsou kousky cuket, brambor, květáku a brokolice. Kuře chutná skvěle i s houbami nebo olivami.

Nejlepší kombinace koření a olejů, které můžete použít:

  • Drcený česnek, jablečný ocet, čerstvý rozmarýn a med
  • Med a hořčice
  • Citrón a nasekaný česnek
  • Med, jablečný ocet a chili
  • Jogurt, kmín a koriandr
  • Sójová omáčka, miso pasta, zázvor, česnek a sezamový olej

Ingredience na základní recept na pečené kuře:

  • 10-12 kuřecích stehýnek a paliček
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře

Příprava pečeného kuřete:

Předehřejte troubu na 200 stpuňů. Kuřecí maso utřete papírovými útěrkami. Nyní kuře dobře potřete olivovým olejem smíchaným se solí a pepřem. Ve výsledku musí být každý kousek kuřete potřen směsí stejnou mírou. Kousky kuřete rozložte do pečící mísy tak, aby mezi jednotlivými kousky bylo málo místa. Pečte 20 až 30 minut. Na závěr zapněte na 2 až 3 minuty gril, aby kuře získalo krásnou zlatavou kůrku. Ve fázi grilování kuře kontrolujte, aby se nepřipálilo. Poté výjměte z trouby. Zbytky kuřete můžete skladovat v lednici až 5 dnů, v mrazáku pak až 3 měsíce.

Autor: Jada

Jak upéct kuře s dokonalou zlatavou kůrkou za 30 minut. Málokdo odolá dokonale upečenému, avšak šťavnatému kuřeti se zlatavou kůrčičkou. Nejlepší kombinace koření a olejů, které můžete použít na pečené kuře
Nejlepší recept

 318 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ