Drůbeží játra s jablky na kari

26.09 2015|Kuřecí maso
Drůbeží játra s jablky na kari

Drůbeží játra jsou chutným tipem k obědu i k večeři. Našli jsme pro vás zajímavou variantu drůbežích jater s jablky na kari.

Ingredience na drůbeží játra s jablky na kari:

  • 400 g drůbežích jater
  • 1 cibule
  • 2 jablka
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce kari
  • 2 lžíce bílého vína
  • sůl
  • mletý pepř

Příprava drůbežích jater s jablky na kari:


1. Na jemno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém másle, přidáme nakrájená drůbeží játra, zprudka opečeme (asi 2-3 minuty).

2. Játra vyjmeme a na zbylém tuku podusíme oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájená na plátky, do kterých přidáme kari, zastříkneme bílým vínem, dochutíme solí a pepřem.

3. Když jsou jablka podušená, na posledních pár minut přidáme játra a prohřejeme, Podáváme s nasucho opečenými toasty.

Autor: Luděk Neužil: Jablečná kuchařka

Drůbeží játra s jablky na kari je zajímavá varianta klasických dušených jater na cibulce. K drůbežím játrům podáváme rýži nebo pečivo
Nejlepší recept

 312 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ