Krůtí prsa na česneku se zelenými fazolky

24.08 2015|Krůtí maso
Krůtí prsa na česneku se zelenými fazolky

Krůtí prsa na česneku se zelenými fazolky a pečenými brambory je ideální oběd na pondělní den. Lehké a chutné jídlo můžete podávat se salátem.

Ingredience na krůtí prsa na česneku se zelenými fazolky:

  • 800 g krůtích prsou vcelku
  • 7-10 stroužků česneku
  • sůl
  • 2-3 větvičky rozmarýnu
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 kg malých brambor
  • 2-3 mrkve
  • 150 g zelených fazolových lusků
  • 1 červená cibule
  • olej

Příprava krůtích prsou na česneku se zelenými fazolky:


1. Z rozmarýnu otrháme lístky a najemno posekáme, česnek oloupeme a rozmačkáme.

2. Rozmarýn a česnek důkladně promícháme společně se dvěma lžícemi oleje.

3. Maso omyjeme, osušíme a necháme vcelku nebo rozdělíme na dvě části (bude dřív upečené). Ze všech stran je potřeme česnekovo-rozmarýnovou směsí a necháme několik hodin uležet.

4. Brambory oloupeme nebo necháme ve slupce a důkladně omyjeme, mrkev rozkrájíme na menší kousky.

5. Brambory, mrkev a fazolky dáme do mísy, osolíme a promícháme se třemi lžícemi oleje.

6. Na pánvi zahřejeme malé množství oleje a maso na něm ze všech stran prudce krátce (aby nezhořknul česnek) opečeme do zatáhnutí.

7. Maso přednáme do pekáče, osolíme, a opepříme, přelijeme výpekem z pánve a obložíme bramborami s mrkví a fazolkami.

8. Všechno posypeme na tenké měsíčky pokrájenou cibulí, malinko podlijeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme bez pokličky do změknutí masa (doba záleží na velikosti a kvalitě masa, pekla jsem 1,5 hodiny). Během pečení občas přílohu promícháme. PO upečení necháme chvíli odpočnout a pak nakrájíme na plátky.

Autor: Jarka

Krůtí prsa na česneku se zelenými fazolky podáváme s pečenými brambory. Krůtí prsa na česneku jsou opravdu chutná a díky zeleným
Nejlepší recept

 343 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ