Krůtí guláš s klobásou

30.08 2016|Krůtí maso
Krůtí guláš s klobásou

Guláš z krůtího masa s pikantní maďarskou klobásou je vynikající variací klasického guláše. Lehce pikantní krůtí guláš je skvělý v kombinaci s knedlíkem nebo rýží. Na guláši si pochutnáte jak na oběd, tak na večeři. Je ideálním jídlem, pokud chcete nakrmit větší počet strávníků.

Ingredience na krůtí guláš s klobásou:

pro 4 osoby
80 kcal na 100 g
60 min.
  • 800 g krůtích prsou
  • 2 nožičky pikantní klobásy
  • 3 zelené papriky
  • 2 velké cibule
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl
  • drcený kmín
  • mletý pepř
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 2 lžičky gulášového koření
  • 2 lžíce hladké mouky
  • olej

Příprava krůtího guláše s klobásou:


1. Na troše oleje orestujeme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mletou papriku, promícháme a přisypeme na kostičky nakrájené maso. Okořeníme a za stálého míchání opečeme.

2. Přidáme protlak, osolíme a ještě chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Potom podlijeme trochou vody, přidáme na kousky pokrájené dvě papriky a pod pokličkou dusíme do změknutí masa.

3. V půl hrnku vody rozkvedláme mouku, dolijeme do plného a přilijeme k měkkému masu. Do guláše přidáme na kolečka pokrájené klobásy a třetí papriku, promícháme a necháme ještě 10 minut provařit. Krůtí guláš podle chuti dosolíme či dopepříme.

Autor: Lin

Guláš z krůtího masa je stejně vynikající, jako klasický guláš. Krůtí guláš jsme obohatili i pikantní klobásku, což dodává vynikající chuť. Recept na přípravu krůtího guláše
Nejlepší recept

 349 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ