Krůtí guláš s klobásou
Krůtí prsa v těstíčku
Krůtí prsa na česneku se zelenými fazolky
Pečené krůtí stehno s bylinkami
Krůtí soté
Pečená krůta s plněnými jablky
Krůtí medailonky na kari
Krůtí závitky
Krůta na citronech
Krůtí prsa v těstíčku
Krůtí prsa na česneku se zelenými fazolky
Pečené krůtí stehno s bylinkami
Krůtí soté
Pečená krůta s plněnými jablky
Krůtí medailonky na kari
Krůtí závitky
Krůta na citronech
Krůtí guláš s klobásou
Guláš z krůtího masa s pikantní maďarskou klobásou je vynikající variací klasického guláše. Lehce pikantní krůtí guláš je skvělý v kombinaci s knedlíkem nebo rýží. Na guláši si pochutnáte jak na oběd, tak na večeři. Je ideálním jídlem, pokud chcete nakrmit větší počet strávníků.
Ingredience na krůtí guláš s klobásou:
pro 4 osoby
80 kcal na 100 g
60 min.
80 kcal na 100 g
60 min.
- 800 g krůtích prsou
- 2 nožičky pikantní klobásy
- 3 zelené papriky
- 2 velké cibule
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- sůl
- drcený kmín
- mletý pepř
- 2 lžičky mleté papriky
- 2 lžičky gulášového koření
- 2 lžíce hladké mouky
- olej
Příprava krůtího guláše s klobásou:
1. Na troše oleje orestujeme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mletou papriku, promícháme a přisypeme na kostičky nakrájené maso. Okořeníme a za stálého míchání opečeme.
2. Přidáme protlak, osolíme a ještě chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Potom podlijeme trochou vody, přidáme na kousky pokrájené dvě papriky a pod pokličkou dusíme do změknutí masa.
3. V půl hrnku vody rozkvedláme mouku, dolijeme do plného a přilijeme k měkkému masu. Do guláše přidáme na kolečka pokrájené klobásy a třetí papriku, promícháme a necháme ještě 10 minut provařit. Krůtí guláš podle chuti dosolíme či dopepříme.
Autor: Lin
Guláš z krůtího masa je stejně vynikající, jako klasický guláš. Krůtí guláš jsme obohatili i pikantní klobásku, což dodává vynikající chuť. Recept na přípravu krůtího guláše
Nejlepší recept
349
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ