Krůta na citronech
Krůtí závitky
Krůtí medailonky na kari
Pečená krůta s plněnými jablky
Krůtí guláš s klobásou
Krůtí maso na jehle
Krůtí závitky
Krůtí medailonky na kari
Pečená krůta s plněnými jablky
Krůtí guláš s klobásou
Krůtí maso na jehle
Krůta na citronech
Krůtí maso byste měli pravidelně zařazovat do vašeho jídelníčku. Patří mezi největší zdroje kvalitních bílkovin. Že nevíte co s krůtím masem? Vyzkoušejte krůtu na citronech.
Ingredience na krůtu na citronech:
- 4 krůtí stehna
- 100 g másla
- 200 ml vývaru
- 200 ml sherry
- hladká mouka na obalení
- 4 citrony
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- cukr
Příprava krůty na citronech:
Stehna omyjte, osušte, osolte a obalte v hladké mouce. Na pánvi rozehřejte máslo. Stehna opečte ze všech stran. Dejte je do pekáčku, přidejte zbylé máslo. Podlijte je trochou vody. Pečte v troubě na 180 °C asi 1,5 hodiny doměkka. Během pečení podlévejte výpekem. Měkká stehna vyndejte z pekáčku. Výpek přelijte do hrnce, přidejte vývar, sherry, šťávu ze 2 citronů, sůl a pepř. Zahustěte moukou promíchanou v trošce vody. Povařte asi 15 minut. Zbylé citrony oloupejte, nakrájejte na měsíčky a vložte do omáčky. Nechte je prohřát a omáčku odstavte.Autor: Silva
Krůta na citronech. Krůtí maso byste měli pravidelně zařazovat do vašeho jídelníčku. Patří mezi největší zdroje kvalitních bílkovin. Že nevíte co s krůtím masem? Vyzkoušejte krůtu na citronech.
Nejlepší recept
333
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ