Krůta na citronech

28.07 2015|Krůtí maso
Krůta na citronech

Krůtí maso byste měli pravidelně zařazovat do vašeho jídelníčku. Patří mezi největší zdroje kvalitních bílkovin. Že nevíte co s krůtím masem? Vyzkoušejte krůtu na citronech.

Ingredience na krůtu na citronech:

  • 4 krůtí stehna
  • 100 g másla
  • 200 ml vývaru
  • 200 ml sherry
  • hladká mouka na obalení
  • 4 citrony
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • cukr

Příprava krůty na citronech:

Stehna omyjte, osušte, osolte a obalte v hladké mouce. Na pánvi rozehřejte máslo. Stehna opečte ze všech stran. Dejte je do pekáčku, přidejte zbylé máslo. Podlijte je trochou vody. Pečte v troubě na 180 °C asi 1,5 hodiny doměkka. Během pečení podlévejte výpekem. Měkká stehna vyndejte z pekáčku. Výpek přelijte do hrnce, přidejte vývar, sherry, šťávu ze 2 citronů, sůl a pepř. Zahustěte moukou promíchanou v trošce vody. Povařte asi 15 minut. Zbylé citrony oloupejte, nakrájejte na měsíčky a vložte do omáčky. Nechte je prohřát a omáčku odstavte.

Autor: Silva

Krůta na citronech. Krůtí maso byste měli pravidelně zařazovat do vašeho jídelníčku. Patří mezi největší zdroje kvalitních bílkovin. Že nevíte co s krůtím masem? Vyzkoušejte krůtu na citronech.
Nejlepší recept

 334 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ