Krůtí závitky

28.07 2015|Krůtí maso
Krůtí závitky

Krůtí maso má nejvyšší obsah bílkovin a nejnižší energetickou hodnotu ze všech mas. Lidé, kteří chtějí předejít onemocnění srdce, nechtějí přibrat nebo potřebují zhubnout, by měli pravidelně konzumovat krůtí maso po celý rok. Zkuste třeba jemné krůtí závitky.

Ingredience na krutí závitky:

  • krůtí prsa
  • sůl
  • grilovací koření
  • olej
  • hladká mouka
  • pepř
  • koření vegeta
  • worcesterská omáčka
  • hořčice
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • trochu vývaru
Náplň:
  • kousek pórku
  • čerstvé houby
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce
  • koření vegeta

Všechny ingredience nakrájejte najemno, osolte, opepřte a poduste na trošce oleje do měkka, nakonec přimíchejte vejce a dosmažte.


Příprava krůtích závitků:

Krůtí plátky naklepejte, osolte, posypejte grilovacím kořením, potřete náplní a zaviňte. Omotejte nití nebo sepněte párátkem. Závitky osmažte ze všech stran na rozpáleném oleji. Měkké závitky vyjměte a uchovejte v teple. Vypečenou šťávu zaprašte moukou, osolte, opepřete, okořeňte vegetou, ochuťte worcesterskou omáčkou, hořčicí a troškou prolisovaného česneku. Zalijte troškou vývaru a krátce povařte.Podáváme s rýži nebo s bramboráčky.

Autor: Sára

Krůtí závitky plněné houbami a pórkem jsou výborné s pečeným bramboráčkem nebo rýží. Plněné krůtí závitky si připravíme z..
Nejlepší recept

 308 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ