Pečená krůta s plněnými jablky

01.09 2015|Krůtí maso
Pečená krůta s plněnými jablky

Pečená krůta s jablky plněnými zelím je vynikající hlavní chod, který si zaslouží být středem každé slavnostní tabule. Pečenou krůtu podáváme s bramborovým knedlíkem.

Ingredience na pečenou krůtu s plněnými jablky:

  • 1 malá krůta
  • 8 jablek
  • 1 malá hlávka červeného zelí
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • olej
  • sůl
  • kmín
  • mletý pepř

Příprava pečené krůty s plněnými jablky:


1. Krůtu očistíme, protkneme ji hranolky slaniny, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a v horké troubě asi 50 minut pečeme doměkka. Během pečení ji přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou.

2. Mezitím očistíme zelí, opláchneme je a nakrájíme na nudličky. V kastrolku rozehřejeme trochu oleje, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, osolíme, okořeníme a krátce podusíme.

3. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, vyhloubíme a naplníme dušeným zelím. Do kastrolu nalijeme vypečenou sťávu z krůty a urovnáme do ní naplněná jablka.

4. Vložíme do trouby ke krůtě a pečeme asi 20 minut. Pečenou krůtu rozdělíme na porce a na talířích obložíme plněnými jablky. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Autor: Luděk Neužil: Jablečná kuchařka

Pečené krůta s jablky plněnými zelím je vynikající pokrm, který se hodí hlavně na slavnostní příležitosti. K pečené krůtě s jablky se hodí bramborový knedlík
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ