Krůtí maso v hořčičné omáčce

15.08 2015|Krůtí maso
Krůtí maso v hořčičné omáčce

Krůtí maso v hořčičné omáčce je lahodný hlavní chod, který kombinuje hořčici a sterilizované okurky s dietním krůtím masem.

Ingredience na krůtí maso v hořčičné omáčce:

  • krůtí horní stehno
  • 2 cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 sterilované okurky střední velikosti
  • olej

Příprava krůtího masa v hořčičné omáčce:


1. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme. Přendáme do pekáče.

2. Na oleji po osmažení masa osmažíme na čtvrtkolečka nakrájenou cibuli do měkka a i s olejem ji nalijeme do pekáče na maso. Podlijeme horkým vývarem nebo vodou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C.

3. V půl hrnku vody rozkvedláme mouku a hořčici a doplníme vodou na plný hrnek. Okurky nakrájíme na kostičky. Až je maso měkké (asi po hodině), přilijeme do pekáče obsah hrnku a přisypeme nakrájené okurky.

4. Vrátíme do trouby asi na 15 minut. Pak maso vyjmeme a omáčku v pekáči upravíme přidáním vody na požadované množství a hustotu. V troubě necháme chvíli přejít varem. Maso zatím nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky. Podáváme s rýží.

Autor: Radana

Krůtí maso v hořčičné omáčce je jednoduchý, ale velmi dobrý hlavní chod. Krůtí maso je zdravé a vhodné na dietu i jako.. Krůtí maso
Nejlepší recept

 323 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ