Krůtí jambalaya z Turecka

20.06 2015|Krůtí maso
Krůtí jambalaya z Turecka

Na tureckou jamabalayu můžete použít jakékoliv maso. Dnes si ji připravíme z krůtího masa, které je v ní stejně dobré, jako třeba kuřecí nebo krevety.

Ingredience na krůtí jambalayu:

  • 600 g krůtího masa
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • cibule
  • 1 nákrájená zelená paprika
  • 3 stroužky česnku
  • šálek nakrájených rajčat
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1 a 1/2 šálku dlouhozrné rýže
  • 1 bobkový list
  • 2 lžičky vegety

Příprava turecké jambalay:

Osmahněte kousky krůtího masa a dejte je stranou. Do pánve dejte kousky celeru, cibule, papriky, česneku, rajčat, vývar, rýži, bobkový list a koření. Vše dobře promíchejte a přiveďte k varu. Snižte teplotu na středně nízkou, přikryjte a duste, dokud rýže nezměkne, asi 40 až 45 minut.

Autor: JaDa

Krůtí jambalaya z Turecka. Na tureckou jamabalayu můžete použít jakékoliv maso. Dnes si ji připravíme z krůtího masa, které je v ní stejně dobré, jako třeba kuřecí nebo krevety.
Nejlepší recept

 332 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ